Valla aynı dertten muzdaripiz hocam. Aşağı yukarı 1 yıldan beri çalıştığımız insanlar 3-5 kuruş için 50 takla atıyor, eski müşterilere de : “parayı yolla başlayalım” desen, “hayrola bir yanlışımızı mı gördün?” vs muhabbeti başlıyor ve trip atıyorlar :D . Sonuç ne ? Yine alacak peşinde koşan biziz.

Ben, ödemeyi X gününde yapacağım diyip sürekli ödemeyi geciktiren ne kadar müşterim varsa hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Yeri geliyor yüzlerine de söylemeye başladım bunu. Bu saatten sonra kimseyle ne muhabbet ederim ne sıcakkanlı davranırım.

“ İş bu, fiyat bu, hesap bilgileri bu. Ödemeyi yaptıktan sonra işinize başlayalım. “ Bu kadar olacak artık bütün diyaloğum.

İşine gelen çalışır...

Edit : Daha geçenlerde biri “50₺” ödeme yapacak, haftalardır yok şu işim çıktı yatıramadım, yok unuttum aklımdan çıktı, yok dedem kocaya kaçtı. Vs vs söylene söylene, en son kafam attı dedim ki : “ X kardeşim haftalardır 50₺ ödemeyi yapamadın, demek ki bu miktara bizden çok ihtiyacın var. Artık bize bu borcun yok, siliyorum. Başımızın gözümüzün sadakası olsun.”

Bunu yazdım sonra kendi kendime dedim ki : “ Ulan cenk ağır girmedin mi sence ? şimdi eleman bu laflardan sonra utanır, gider hemen öder.“ Dahası, adam yüzsüz çıktı rıza baba. Hiç cevap yok, ödeme de yok. Gerçi zamansız gelen paranın ..... koyim diyerek aklımdan silmiştim onu ama insan gerçekten hayret ediyor; nasıl bu kadar yüzsüz olabiliyorlar ? diye.