Kusura bakmayın da verdiniz linkte bile sizden şikayetçi olan yorumlar var ve daha önemli olan onları görmezden gelip cevap vermemeniz. Bunları gören bir akli selim sizle zaten çalışmaz.

Danışmanlık görevi olarak ilan vermişsiniz ve sınırları belirtmemişsiniz. Doğal olarak 7/24 ulaşılabilecek, her türlü sorunun sorulabileceği, düzenli rapor sunan vb biri canlanıyor herkesin aklında. Ki yorumlara bakiyorum cevap vermediğiniz, raporları sunmadığınız yazıyor. Onları görmezden gelip bir sonraki mesajda size teşekkür edenlere teşekkür ediyorsunuz. Yanlis görmediğimi düşünüyorum.

Bu iş risk olur yada olmaz veya şans demekle kurtulmak hoş değil. İnsanlar sizi birinci sıra veya sayfaya gelebilmek için işe almıyor mu? Siz bunu belirtmeseniz bile bizim milletin istisnasız bunu düşündüğünü bilirsiniz çünkü bu konudaki bütün pazarlamalar bu slogan üzerine yürütülüyor. Eğer böyle bir iddianız yoksa bunu belirtmek zorundasınız. Siz bunu berlitmediginiz zaman sizden beklenen şey bu. Olursa olur olmazsa olmaz diye bir şey olamaz. Verilen ücretin sebebi belli, sonucu olmazsa bunun ne anlamı var merak ediyorum? Bu durumda para iadesi en azından çoğunluğu iade edilmesi lazim. Çünkü vaat bu yönde.

Bir çok kişi SEO nun ne olduğunu bilmiyor zaten. Onun için herkesin bir dolandırılma hikayesi var haliyle. Bu işlerden hiç anlamayan birilerinin seocu olarak ise girip hiç bir şey yapmadığını düşünün, sonuç olarak da "bu işler şans işi, her zaman olacak diye bir şey yok, ben elimden geleni yaptım olur yada olmaz" deyip anlaşılan parayı istediğini düşünün. Kim anlayacak aslında hiç bir sey yapmadığını?

Daha geçenlerde forumda bir kaç konu açıldı. Birinde bir arkadas bir firmaya sosyal medya uzmanı olarak ise alınmış. Şimdi ne yapıcam, sosyal medya hesabını nasıl buyulturum diye soruyordu. Durumu anlatabildim umarım. Gözle gorulmeyen, elle tutulmayan bir şey var ortada. Ve iş veren de bundan anlamiyorsa ne olacak? Hadi kanıtla yaptığını dese. Ben yaptım ama olmadı demek çözüm mü? Eee ben neden seni işe aldım dese, şahsen ben bu durumda parayı iade ederdim. Ki bunu yapan SEO ilanlari da var bakabilirsiniz.

Yani yazınız beni rahatsız etti kusura bakmayın. Tek taraflı yorumlayip, isverenleri suçlamissiniz. Tamam orda da sorunlar var ama, burda sonuç önemli. Tabiri caizse yevmiyelik işler, yani yap kazan tarzı işler sonuca dayalıdır. Eğer vaadedilen şey olmazsa kimse size parayı vermeyi kabul etmez (gönülden) devamlı, sözleşmeli bir çalışan olursanız orda biraz daha farklı tabi.

Bu forumdaki binlerce kişi seocu olabilir o zaman. "Yaptım ama olur yada olmaz orası belli değil, şans işi biraz parayı ödemek zorundasın. Başaramasam da zaman harcayıp, emek verdim. Bunun karşılığını ödemek zorundasın. Zaten ilk sayfa garanti demedim. Hatta sen parayı ode 5-6 ay sonra ilk sayfaya çıkar" deyip herkes işin içinden çıkabilir. Bu önergeye göre herkes SEOcu...