Bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Yazılım sektöründe bilgisayar mühendisliği şart aranmıyor. Zira elektrik okuyup yazılımcı olan da var, muhasebe okuyup ilgisi yazılıma kayıp yazılımcı olan da var.Mühendisliğin temeli matematik olduğu gibi yazılımın temelinde de algoritmik düşünce yani matematik vardır. Hiç okul okumadan iyi bir yazılımcı olabilirsin ama mühendislik ve benzeri bir bölüm okuyarak normal bir yazılımcıdan daha iyi yazılımcı olunur.

"Yerinde olsam" vb. şeklinde başlayan cümlelere aldırış etme. Kimse yanlış anlamasın ama php, html ve css bilip kendisini yazılımcı olarak tanıtan insanlar yalnızca kendisini tatmin ediyor. Bir tane site yapmakla yazılımcı olunmuyor.

Lafın kısası, yazılım alanında ilerlemek istiyorsan bilgisayar mühendisliğini seç, ama kararsızım ve elektriği de seviyorum dersen elektronik mühendisliğini seçebilirsin. Zaten ilk 2 sene derslerin neredeyse çoğu aynı sayılır. Bu iki bölümün herhangi birisinden mezun olduktan sonra da yazılımcı olabilirsin, ama bilgisayar mühendisliğinde programlama dersleri daha fazla olduğu için yazılım mantığını kavraman açısından daha iyi olacaktır.