Wordpresse geçtiğimde alexa sıralamam ve googledaki linklerim gidecekmi?
Hayır bir düşüş yaşamazsınız, ilk başlarda kısa süreli düşüşler olabilir ve yine kısa sürede toparlanır. Tabi burada en önemli faktör WP'ye geçiş aşamalarını doğru yapmalısınız.

Dikkat etmeniz gereken en önemli şey linklerinizin aynı yapıda kalmasıdır.

Örneğin şu anki bir içeriğinizin linki,
https://www.apkdelisi.com/2019/07/modern-combat-5-v3.9.1b-mod-apk-indir.html

WordPress'e geçince linkiniz değişmemelidir. Aynı link devam etmelidir. Yani konu başlığı ve site arasında yine tarih girmelisiniz. Bunu WordPress admin panelinde kalıcı bağlantılar menüsünden ayarlayabilirsiniz, pek çok kaynak var ayrıca.

En iyi hosting sitesi nedir ucuz ve hızlı varsa önerirseniz çok sevinirim
Bu değişken bir kavram. Kişiden kişiye değişebilir. Hosting yönetmek kolay bir iş değildir, düzgün yönetilmediği taktirde sitenizde sürekli kopma sorunları yaşanabilir. Bu yüzden bu aşama da çok önemlidir. Hosting firmasının hakkındaki yorumları tek tek okumalısınız, kolay kolay güvenmemelisiniz. Kısacası ince eleyip sık dokumalısınız bu konuda.

Mesela benim için hosting firması seçerken temel kıstaslar: hakkındaki yorumlar ve şikayetler, ofisinin olması ve ofis resimlerinin sitesinde bulunup bulunmadığı yani kurumsal olmasıdır. Bahsettiğiniz hosting firmasını duymadım, tercih edip etmemek tamamen sizin kararınız. Ben Turhost veya Veridyen firmasını tavsiye edebilirim. Ayrıca Natro firmasını denemedim fakat kurumsal ve güvenilir bir imaj sundu bana şimdiye kadar.

Son önerim ise, önce istediğiniz firmadan uygun fiyatlı bir hosting satın alın. Kendi sitenizi değil de herhangi bir domaini bu hostinge tanımlayın, WordPress kurun, denemeler yapın ve öğrenmeye çalışın. Bir kaç hafta bu şekilde deneyimlerseniz kavramanız açısından iyi olur.