Sıralamalar lokasyona göre değişiyor, üstelik mobil indexe göre sıralamaya öncelik verildi google tarafından bir kaç aydır.

google com tr üzerinden arama yaptığınızda; bağlı bulunduğunuz lokasyona göre verecektir sıralamayı. Ancak biri İstanbul da iken aldığı sonuç ile Antalya da alınan sonuç farklı olacağı için genelde TR lokasyon değerlendirilmek isteniyor; ki bu bana göre yanlış bir yöntemdir. Masa üstü misal olarak 5.ci sıra ise mobil 15.ci sırada olabiliyor. Eğer ikisi arasında 2-3 sıra fark varsa korkmanıza gerek yok. Ama ciddi fark varsa; mobil açısından iyileştirmeniz gerekiyor sitenizi.

Ayrıca kullandığınız tarayıcı çerezleri maalesef olumsuz etken oluyor.

Bir de her sitenin sıra bulucu uygulamasını kullanmamaya gayret edin. Bazı siteler site adreslerini kendi indexlerine ekliyor ve dolayısı ile ileride saçma sapan backlinkler ile karşılaşabiliyorsunuz.

https://neilpatel.com/seo-analyzer/ bu site üzerinde analiz edebilirsiniz genel durumunuzu. İlk sayfada site adresini ekledikten sonra; ikinci sayfada ülkelere ait bir alan göreceksiniz. Tıklayın ve Turkish / Turkey olarak işaretleyin.

Ayrıca tarayıcı üzerinde rakip sitelerinize kabaca bir göz atmak isterseniz:
https://chrome.google.com/webstore/detail/seo-extension-metrics-bac/iodbnclobmalekpemjhncgfphojcgocd bu eklenti ile güzel bilgiler elde edebilirsiniz.

Kolay gelsin :)