Selam Arkadaşlar

Sizlere yaşadığım bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.


2017 yılında bir alan adı aldık bu alan adı arkadaşımın aklına geldi beğendik bende hemen aldım ve çok jenerik çok kullanışlı bir alan adı siteyi ağustos ayında kurdum wordpress altyapısı olan newspaper temalı bir site ekim ayında site ile ilgilendik site tasarımını yazılım bilgim olduğu için değiştirdim.Daha hızlı ve kullanışlı bir arayüz yaptım. Arkadaşım bir kaç tane makale yazdı bende yazdım google ile ilgili ayar ve işlemleri yaptım. Google adsenseye başvurdum onaylanmadı. Arkadaşım bana dedi wmaracına konu aç oraya sor dedi ben konu açtım sordum forumdakiler sağ olsun yardımcı oldular adsenseyi sitedeki hataları gidererek ekledim sonra reklam yayını onaylandı. Arkadaşım dedi makale satın alalım sende bende güzel yazamıyoruz dedi yanlış hatırlamıyorsam 100 tllik makale aldık 50tl o verdi.

Arkadaşım dedi siteye makaleleri günlük olarak paylaş dedi bende ekledim arkadaş o sıra evini taşıyordu ve aynı zamandada bir şirkette işe başladı. 1,5 ay kadar eve internet bağlatamadı sonra bağlandı.

Ben makaleleri 2 ay boyunca paylaştım. Satın aldığımız bir kaç makaleyi ona verdim. Paylaşsın diye hazır makaleyi kopyalayıp foto ekleyip paylaşmak bile adama zor geliyordu. Arkadaşımın en çok yaptığı sitenin admin paneline girip kaç ziyaretçi var kim neyi okuyor ona bakıyor birde google adsenseye girip ayarlarını kontrol ediyordu hergün ne ayarlıyordu bilmiyorum bana diyordu bahis, sex gibi reklamların çıkmasını engelliyorum dedi.

Arkadaşım haftasonu evine çağırdı bana gelde 2 gün siteyle ilgilenelim dedi gittim 2 gün de yaptığımız işlem sadece facebook girip reklam vermek arkadaşa diyorum sitede 100 - 120 tane kadar az içerikli makale var reklam versek ne olacak gelen kendine göre yararlı içerik bulamayınca çıkacak önce bol içerik olsun sonra heryere reklam veririz dedim neyse dinlemedi 50 tllik reklam verdik düşündüğüm gibi hiçbir işe yaramadı. İşin 50 tl sinde değilim ama içeriği az olan bir siteninde gereksiz yere reklam vermekte olmaz yani boş mağzaya müşteri gelsindiye beklemek gibi.

Elimizdeki mevcut makaleler bitti bende arkadaşa dedimki kendimiz yazalım yaza yaza daha iyi özgün bir şekilde yazarız dedim.
O yine makale satın alsak iyi olur falan diyor. Bende hayır dedim sende bende akşam işten gelince yazarız dedim arkadaşımda bana benim ofisin arkasında iş makinesi çalışıyor akşama kadar kafam patlıyor diyor. Bende dedimki yapacak birşey yok benimde akşama kadar belediyede en az 100 kişiye işlem yapıyorum konuşuyorum banada yorgunluk geliyor ama yılmıyorum. Yemeği bile pcnin önünde yiyorum bilgisayarıda saat 00:00 kapatıyorum.

Bende haftada 4 - 5 makale atıyorum arkadaş 1 tane ya atıyor ya atmıyor soruyorum ne yapacaksın keyfim yok diyor bir gün hastayım diyor. Birde bana wmaracına gir de siteye seo yaptıralım çok ziyaretçi gelsin diyor ben seo biliyorum onuda kendim yaptım. 150 civarında makele olmasına rağman günlük ziyaretçimiz gayet iyidi.

Arkadaşıma gıcık oldum bir gün kendime dur dedim ne oluyo ya yazılım yazma, sosyal medya paylaşımı, seo yapma, makele ekleme, Google işlemleri vs. hepsi bende dedim arkadaş beni resmen keriz yerine koyuyor. İyi niyetimiz üstünde taht kurmaya çalışıyor.

Bu nasıl ortak ortak dediğin herşey eşit olur dedim ona bir kaçkez kızdım uyardım düzelir gibi oldu baktım yok yine aynı değişmeyen bir kafa ileride site çok büyürse başa bela olur sıyrılmasıda zor olur dedim kendime ve siteyi kökten kapattım. Temmuz 2018

Arkadaşı google hesabında çıkarttım sosyal medya hesaplarından çıkarttım domaini kapattım siteyi yedekleyip indirdim sonra sunucudan sildim Google adsensede 20 tl gibi bir kazanç vardı onuda sildim.

Aslında domain vs herşey bende tek başıma aynı domain ile devam edebilirdim ama domain onun aklına geldi o buldu diye adaletsizlik yapmak istemedim siteyi tamamen kapattım ikimizde faydalanmıyoruz. Başkası olsa ağzını burnunu kırar kapının önüne koyardı kendi devam ederdi.

*Bir Hadis var herkez kime ne yaşattıysa aynısı yada benzerini yaşayacak diye birde Allah'tanda korktuğum için kul hakkı yemek istemiyorum.

Arkadaş beni melek sandı heralde yada ALLAH daki gibi sınırsız bir cömertlik olduğunu var sandı sanırım.

Arkadaşlar şimdi ben başka bir domain ile onun yazdığı konuları çıkartıp kendim yazarak devam etsem olur mu? Aynı site sadece domain farklı ve o arkadaşın içerikleride yok.

Eğerki böyle yapmasaydı o domain ve site çok kazandıracaktı. Neyse artık

Arkadaşlar şimdi sizin önerilerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Haklımıyım iyimi yaptım.