Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bayram namazı sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye’nin güzel günlerden geçtiğini savundu, yeni bir şahlanış dönemine geçildiğini belirtti. Oktay, “Özellikle hudutlarımızda, sınır içi ve ötesinde terörle mücadelede şu anda görev başında olan güvenlik görevlilerimizin; aynı şekilde jandarma, emniyet güçleri ve polislerimizin; görevleri başında bulunan sağlık personelimizin, itfaiye, AFAD, Kızılay çalışanlarının da bayramını tebrik ediyorum” dedi.

“Türkiye güzel günlerden geçiyor” diyen Oktay, “Belki son bir yılda ekonomik anlamda ve sonrasında yaşadığımız döneme baktığımızda hepsinin geride bıraktığımızı görüyoruz. Enflasyonun ve faizlerin ciddi boyutta düştüğü ve düşmeye devam edeceği, özellikle ekonominin canlandığı, terörle mücadelede hem içerde hem de dışarda son derece başarılı bir şekilde devam ettiği bir yıldayız. Böyle bir yılda bayram kutlamak hepimize mutluluk veriyor. Biz şunu söylüyoruz; Türkiye yeni bir şahlanış döneminin başında. Yeni cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemimiz ile birlikte gördük ki normal şartlarda belki yıllar sürebilecek bir olayı çok hızlı bir şekilde geride bıraktık. Önümüze umutla, ümitle ve güvenle önümüze bakıyoruz” diye konuştu.

Oktay, “Birinci yıl çalışmalarını çok kapsamlı değerlendirdik. Şu andaki bizim gayretimiz bundan sonraki yıllarda da cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin güçlü bir şekilde devam etmesi. Türkiye’nin önünü açmaya yönelik, sayın Cumhurbaşkanımıza da arz etme aşamasındayız” ifadesini kullandı.

Oktay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kıbrıslı vatandaşlarımız ile hedef, umut birlikteliğimiz var. Doğu Akdeniz’deki olayı biliyorsunuz. Güney tarafının yasal olmayan yollarla hâkimiyet alanı iddiasıyla yürüttüğü sondaj faaliyetleri var. Türkiye’nin kendi kıta sahanlığı bölgesinde ve KKTC ile yapılan antlaşmalar çerçevesinde yaptığımız çalışmalar bunlar. Bu noktadaki kararlılığımız son derece kesin. Yunanistan’da yeni hükûmeti ile tebrik eden sayın Cumhurbaşkanımızdı. Bir zeytin dalı uzatmak gerekiyorsa biz zaten uzatıyoruz. Bu Kıbrıs Türkü’nün siyasi eşitliğine dayalı bir çözüm önerisinin arkasında Türkiye"