[SIZE=4]MERHABALAR,[/SIZE]
Hem insanların yararına olsun, hem türk yapımı ürünlere katkı sağlasın, hem de firmamızın bilinirliği artsın diye ara ara böyle küçük hediyelerde bulunacağız sizlere. :) Eklentimiz sayesinde, sitenize ekleyeceğiniz kodları bir panel içerisine alarak daha kapsamlı şekilde kullanılabilir hale getirebileceksiniz. Kodları bir panel / editör içerisine alır ve daha düzenli şekilde gösterir.

1 - CSS TEMA VE SENTAKS (SÖZ DİZİMİ) ÖZELLİĞİ
Bu sayede kod editörünüzü istediğiniz dilediğiniz şekilde dizayn edebilecek ve kullandığınız temaya uyumlu hale getirebileceksiniz.

* YENİ TEMA OLUŞTURMA
/assets/themes/{TEMA-ADI}/meta.php dizinini oluşturun.
{TEMA-ADI} :: klasör dizini adı daima küçük harfle başlamalıdır. Türkçe karakter kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Meta.php içerisine;

// That's defines the 'THEME NAME'
global $theme;
$theme = '{TEMA-ADI}';
kodlarını yerleştirin.

Daha sonra assets/css dizinine gelin ve şu dosyaları masaüstüne indirin;

default.mh.css
default-color-scheme.mh.css

Başta yazan 'default' kelimesine küçük harflerle tema adınızı yazın. Daha sonra bu dosyaları açıp dilediğiniz düzenlemeleri yapın.
Ardındansa assets/css dizinine upload edin.

WP-Admin / Highlighter / Temalar kısmınadn aktifleştirin ve deneyin.


2 - AÇILIR / KAPANIR KOD BLOKLARI
Süslü parantezleri ve /* ... */ yorum satırları açılır kapanır olarak işlevli hale getirdik. Bu da okuyucuyu oldukça rahatlatır.

3 - SATIR İŞARETLEME ÖZELLİĞİ
Fare ile bir satırın üzerine geldiğinizde satır numarasının yanında kırmızı bir nokta çıkar. Oraya tıkladığınızda o nokta işaretlenir ve satırı işaretlersiniz. Artık bir çok kod editöründe olan bu özelliği web sayfalarına da taşıdık.

4 - AJAX tarzı yükleme barıSayfa yüklendiğinde kod panellerinde bir yükleme barı görünür. Ve arka taraf bulanıklaşır. Bu biraz görsellik ve kalite katmak içindir. :)

5 - TAM GENİŞ / NORMAL GENİŞLİK BOYUTLANDIRICIKod panelinin sağında bir boyutlandırıcı yerleştirdik. Sizin belirlediğiniz boyutun dışında eğer oraya tıklanırsa panel genişliği 100% olur ve bütün satırlar görünür. Sonra tekrar eski haline getirilebilir aynı ikona tıklanırsa.

KULLANIM:

SHORTCODE:
[codebox]
// PHP kodlarınız
[/codebox]

[COLOR=#E25041]UYARI: Shortcode içerisine kesinlike

[COLOR=#000000]SHORTCODE ÖZELLİKLERİ:[/COLOR]
[COLOR=#000000]width: // Editör panelinin genişliği (varsayılan: 512px)[/COLOR]
[COLOR=#000000]
max_line: // Editör boyutu. Satırların yarım görünmemesi için tüm satırların (artı bir alta geçen uzun satırların) yüksekliğini hesaplar ve scrollbar boyutunu bu yüksekliğe ayarlar. Yani sabit bir yükseklik yerine, yüksekliği tüm satırların eşit şekilde tam görünebilmesi için yüksekliklerini toplar. (varsayılan: 10)[/COLOR]
[COLOR=#000000]
[/COLOR][COLOR=#000000]show_resizer: Boyutlandırıcıyı göster/gizle özelliği. (Varsayılan: on [yani göster])[/COLOR]

[COLOR=#000000]


[/COLOR]