sworks Ben Nginx konusunda cPanel destek problemi olduğunu düşünmüyorum. Bilirsin, uzun süre cPanel üzerinde Nginx kullandık. Engintron kurulumu ile istediğin tüm ayarları rahatlıkla yapabiliyorsun ve gayet güzel çalışıyor, hata falan da almadık hiç.

Maalesef ülkemizde Nginx uzmanı olan fazla sayıda kişi olmadığından ve tüketicilere Nginx çalışma prensibini izah edemeyişi/etmeyişi nedeni ile kolaya yönelip Litespeed olarak hizmet verdiklerini düşünüyorum. Ve kimse kusura bakmasın ama sunucu özelliklerini karşılayan ''full özellikli'' lisans paketini aldıklarını da sanmıyorum, çünkü asla maliyetin altından kalkamazlar. Tüm firmalara değil bu sitemim, yanlış anlaşılmak istemiyorum.

Nginx ile ilk tanışmam İngiltere de bir firmadan paylaşımlı hosting hizmeti almamla başladı. Firmaya destek attım ve Litespeed kullanabilirmiyiz, bedeli ne olur diye sordum. Adam gülerek cevap yazdı bana. Neden paranızı çöpe atmak istiyorsunuz? diye.

Ve bana yapmam gereken bazı şeyleri izah etti sonrasında. Yahu bir baktım siteler çok güzel çalışıyor.

LiteSpeed, WP-CLI, NGINX

Eğer böyle bir şeye denk gelirseniz bilin ki burada Open Litespeed kullanılıyor iması ile aslında mevcut bile değil. Ve sadece bu yöntem ile %300 performans artışı olacağını beyan ediyorlar. Halbuki bu tamamen pazarlama taktiği her yerde ''Litespeed iyidir'' cümlesini duyan kişiler için. Direkt Nginx üzerindeki uzmanlıklarını kullanarak yapıyor bunu yabancı firmalar.

Açıkçası ben de bunu fark ettikten sonra tamamen Nginx kullanmaya başladım.

Çok yüklü trafiği yüksek siteler için Litespeed tavsiyesinde bulunabilirim ama ciddi maliyettir.