5 yıllık üniversite hayatından sonra sonunda devletin destek amaçlı (!) verdiği kredi hesaplanmış. 33,667.28 TL borcum varmış devlete. 5 yıl önce imzaladığımda 24 bin TL diye hatırlıyorum. Üzerine 1.5 (yazıyla bir buçuk kat) koymuşlar saolsunlar. 12 bin TL fazladan vericekmişiz.

Bu bir saldırı değil sitem sadece. Bu kadar koyulur mu üzerine? Son 2 yıldır gözümde çözülemeyen bir sorundan dolayı görme kaynım çok hızlı arttı. Gözüme bir sürü operasyon yapıldı, belki yüzlerce ilac kullandım en son şimdilik tek gözden nakil oldum cozemiyorlar. %90 görme engellinim. (Nasıl yazı yazıp okuyabildigimi anlatmak için sayfalar dolusu yazmam lazım bir sürü ek araç kullanıyorum) engelli raporumu yollamıştım KYK ya, dilekçede indirim istemiştim. Bu görme kaynım bütün hayatımı zorlaştırdı çok zor mezun oldum nerdeyse her gün hastanelerdeyim 1 yıldır. Dilekçe yazma sebebim engellilere enflasyon zammında indirim yapıldığını duyduğum içindi, anaparada değil. Bana şöyle bir mektup yolladılar (borçlarda bir değişiklik yapılamaz, raporunuzda ömür boyu çalışamaz ibaresi olursa borcunuz silinir, başka bir şey yapilamaz) gibi bir şey yazmışlar. Ömür boyu çalışamaz olsam zaten isteseniz de alamazsınız ki, neyi alacaksınız?

Kızgınlığım alınan parasının üzerine bu ekstra kadar konulması ve (başlarda) aylık 275 TL verirken şimdi aylık 700 TL olarak ödememin istenmesi.

Bunun yanında engellilerin çalışmasının zorluğu. Ekpss 2 yılda 1 yapılıyor ve 2020 de. İşkurda da engelli ilanlarında, ağır şartlarda çalışacak, gece gündüz çalışacak, hafta sonu izin olmayacak ağır beden işçisi arıyorlar genelde. İlginç. Engelli değil gladyatör arıyorlar herhalde.

Neyse iyiki okumak bedava(!)