cthax adlı üyeden alıntı

80 - 100 dereceye çıkaran arkadaşlar içerdeki bileşenlerin lehimli olduğunu ve bu lehimlerin zerre kadar olduğunu bir tanesinin bilr yumuşayarak erimesi vasıtası ile hemen yanındki bacağa şase yapma ihtimalini unutmasınlar.

Bu tıpkı 150 KG kaladırabilrcek bir deveye 1 ton yüklemek demek.

Yukarıda da değeindiğim gibi 45 - 55 candır 65 üzeri heyecandır.



190 veya 200 derecede eriyen lehimler var. Bilgisayar firmasıyla görüştüğümde bana söyledikleri çalışma sıcaklıkları budur. Anakart içinde koruma vardır. Gereksiz yüksekliklerde cihaz kendini kapatır ve soğutmaya alır. Markadan markaya değişir ama 7 senedir 65-100 derece arasında kullandım bilgisayarı. hatta çoğu zaman 100 dereceydi. Yüklü programlar kullandığımda. Firma yetkileri ile çok kez görüştüm ve detaylı bir şekilde anlatmışlardı. O yüzden takılmayın. Toz varsa temizleyin. 2-3 yılda bir cpu macunu temizleyin bakın yapın. Ama normal sıcaklar bunlar. Yaz ayında orta sıcak bir yerdeyseniz çok daha normal. Kışın benim bilgisayar 55-80 arasında yazın 65-100 arasında çalışıyor.
@Mrtcn dediği gibi kasadan kasaya fark ediyor. Benim bilgisayar macbook pro. Diğer bilgisayarı bilmiyorum. Ama bizim çalışma mantığı budur.