Merhaba arkadaşlar, dün açtığım konuya destek çok fazla geldi. Olumsuz PM atanlarda oldu ancak pek umursamıyorum. 3 gün öncesine kadar adsense gelirim yoktu şuan ise 10 - 15 TL arasında günlük gelir sağlıyorum.

Sadece ben kazanayım zihniyeti ile düşünen arkadaşlar lütfen konuyu okumadan kapatsınlar çünkü burada onlar için herhangi bir verimli bilgi olmayacak.

En büyük avantajlarımdan birisi eğitim alanında olan bilgim mesleğim gereği bu alanda gerekli bilgiye sahibim ve bu bilgileri web sitemde de kullanmaya karar vererek başladı her şey.

İlk önce tema seçimi yaptım ve bunu düzenlemem gerekiyordu, gerekli düzenlemeleri sağladıktan sonra temayı hızlandırmaya başladım. CSS ve JS dosyaları üzerinde bazı oynamalar yaptım elimden geldiği kadar dosyaları minimize etmeye çalıştım.

Tema düzenlemesini yaptıktan hemen sonra sıra içeriğe gelmişti, içerikleri yazarken öğrencilerin ne istediğini düşünerek hareket ettim ve bu sayede daha verimli makaleler yazdım.

Yazdığım makaleleri elimden geldiği kadar detaylı ve uzun tutmaya çalıştım bazenleri 1000 kelimenin üzerinde makale yazdım.

Uzun olunca okuyucu sıkılmasın diye arada şakalar ve bilgi mesajları ile yazıyı süsledim, sadece yazıdan ibaret değildi aynı zamanda okuyucuyu sohbet ediyormuş havasına çekmek istedim.

Yoast SEO eklentisini aktif bir şekilde kullandım, eklentinin direktiflerini okudum ve bunları uygulamaya gayret gösterdim.

Sosyal medya üzerinde hiç takipçim olmasa bile konu başlığını ve konu linkini paylaştım çünkü facebook, twitter gibi platformlar benden çok kısa sürede index alıyorlar ve aramalarda çıkıyorlar. Arama yapan kullanıcı facebook'a girince link paylaştığım için benim sitemi de ziyaret ediyor.

Öğrencilerim ile siteyi paylaştım ve onlara burada yararlı bilgiler bulabileceklerini söyledim bu sayede direkt gelen hitimde de artış yaşandı.

Makaleye eklediğim tüm görselleri kendim hazırladım, hepsi özgün ve tamamen kendi hazırladığım görseller. (ikonlar hariç)

Kısacası özgün olup sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanırsanız olmayacak şey değil arkadaşlar, ben istiyorum ki bu platformda iş yapan herkes kazansın. Dün bazı arkadaşlar sadece ben kazanayım mantığı ile yorum yaptıkları için şu yazıyı yazmayı da düşünmüyordum ama içinizde çok iyi olan insanlarda var onlara haksızlık etmek istemedim.

Benim uyguladığım adımlar bunlar oldu, farklı herhangi bir şey yapmadım. Umarım hepimiz daha çok kazanırız ve hepimiz iyi yerlere geliriz. Herkese bol kazançlar diliyorum.


Ek olarak: Gelirin son hali ;