Selamun aleykum, ilginç bir konudan bahsetmek istiyorum. Domain uzantıları arasında SEO yönünden bir fark olmadığını sürekli soyleyip duruyoruz. com domainler insanların aşina olmasından dolayı tabiki ekstra bir değer taşıyor. Fakat her sektör için aynısını söylemek doğru olmayabilir.

İnternet ve teknoloji dünyasına uzak insanlar genelde com dışındaki domainlere sıcak bakmıyorlar. Hatta webmasterlar bile aralarında fark olmadığını söyleseler de başka uzantısı olan domainleri almaktan çekiniyorlar. Alışkanlık, fikir çatışmasına ve tutarsızlığa neden oluyor.

Teknoloji ve internet dünyasından uzak olan çoğunluk genelde uzantıları ilkokul ve lise bilgilerinden dolayı biliyorlar. Temel seviye internet bilgisinden dolayı com ve net uzantılar genel, org uzantılar vakıf ve kuruluş, gov uzantılar devlet, edu uzantılar eğitim vb... Bu şekilde öğrenmiş durumdalar. Hatta webmasterlar bile bu önyargıyı pek kıramıyorlar org domain için konuşursak.

Demek o ki öğretilen temel bilişim derslerinden dolayı insanlar org domaini vakıf veya faydalı kuruluş olarak görüyorlar. Çevremde internetten pek anlamayan ama interneti çok kullanan bir çok insana sorduğumda da durumun böyle olduğunu sanıyorlar hâlâ. Yani sağlık sektörü gibi fayda sağlama amacı olan sitelerde org domain com domainden daha cazip geliyor bir çok insana (en azından benim gördüğüm ve sorduğum insanlar). Org domaini vakıf ve faydalı kuruluş olarak gördükleri için sağlık sektöründe extra avantaj sağlıyor.

Bu konuda görüşleriniz ve tecrübelerinizi paylaşırsanız güzel bir bilgi kaynağı oluşturmuş oluruz. Kişisel kanaatlerden ziyade çevrenizdeki insanların yani kullanıcıların ne düşündüğünü aktarırsanız güzel bir kaynak olabilir.