HeroTürk adlı üyeden alıntı

Son olarak, Google Lighthouse servisi ya da aynı işlevi görev web.dev measure aracı ile almayı düşündüğünüz temanın demo linkini taratarak biraz fikir edinebilirsiniz.
bu çok iyi bir servis

avaba bu serviste full yeşil olan çıktımı varmı biliğiniz tema


Ben şahsen karşılaşmadım, olacağını da pek sanmıyorum. Çoğu tema yapımcısı Pagespeed baz alarak temalarını optimize eder.

Ayrıca, LightHouse'da her kategoriden 100 puan alsanız dahi olumsuz kullanıcı deneyimi oluşacaktır. Mesela, Google görsellerde son zamanlarda yaptığı güncelleme ile WebP, JPEG XR ya da JPEG 2000 gibi görsel formatları daha ön planda tutuyor ve öneriyor ama gel gelelim bu formatları browser'ların yarısından fazlası desteklemiyor. Bu da olumsuz kullanıcı deneyimi oluşturacaktır.

LightHouse taramasında tema dışı (misal, hosting hızı/kalitesi) kriterler de bulunuyor. O yüzden temayı yapan kişi ne kadar uğraşırsa uğraşsın temanın en baştan 100 puan alması neredeyse imkânsız gibi.

Şuradaki linkte sol taraftaki başlıklara tıklayınca LightHouse taramasında çıkan olumsuzlukların oluşma sebebini ve çözüm önerilerini yazmışlar. Google Translate kullanınca bile anlaşılır bir Türkçe'ye çeviriyor. Kendiniz bile yapabilirsiniz aslında.