Serbest piyasaya suni müdahale edilemez. Piyasa kendiliğinden belirlenir. Bu konuda çok başlık açıldı, müdahale ile değiştirilemeyecek şeyler var. Özellikle makale denilen şeyin belli standartları yok. Piyasa belirlenmesi için ortak bir standart belirlenmesi lazım, tabi bu da mümkün değil.

Fiyat belirlemede en önemli etken "kalite"dir. Fakat makale kalitesini belirleyen bir standart da yok. Makale yazarları istediği fiyatı çekebilir ama alıcılar o fiyatlardan almadığı sürece elinde patlar. Ticaret karşılıklı bir ahit olduğu için hem satıcı hem alıcıların ortak kararı olması gerekiyor. Alıcının beklentisi de kalitedir ki standart yok. Birileri makale kalitesi belirleyen bir test aracı yaparsa işler değişebilir. Tabi spesifik bir araç olmalı, yüzlerce etkene bağlı olarak makaleye puan vermeli ve belli standartlar oluşmalı. Yoksa fiyat yükseltmek intihardan başka bir şey olmaz. Tabi alıcılar bir kaç ay hiç ilgilenmeyip sonra tekrar sizden makale almaya başlayabilir fakat kişi sayısı azalacaktır.

Yüksek ucretleri kabul eden alıcılar, işin kalitesine güvendiği için o ücretleri veriyor. Ama ucuz olan her zaman kötüdür algısı bir illüzyondan ibaret.

Yapılacak tek şey STANDART belirlemek. Bu makale neden bu kadar ediyor? Kiloyla elma satar gibi 100 kelime fiyat biçmek artık komik geliyor bana. Yıl olmuş 2019