Prime lensler sizi sadece hareket edemediğiniz alanlarda kısıtlar. Zaten açık hava fotoğrafçılığı yapacaksınız ve hareket alanınız olacak. Bu yüzden lensin mm değerini değiştirmek yerine bir iki adım ileri geri gitmeniz gerekecek. Aradaki kalite farkına değecek. Sonuçta bu işi profesyonel olarak yapacaksınız ve bundan kazanç elde edeceksiniz. Makineden çıkan fotoğrafları çok az işleyerek harikalar yaratabilirsiniz.

Lens önerisi olarak ne istediğinize bağlı iki prime lens önerebilirim. Eğer diğerlerine nazaran biraz daha geniş açı isterseniz 35mm tavsiye ederim. Resmin genelinde bokeh ve keskinlik hakim olacaktır bu lens ile. Eğer bokeh ağırlıklı dar açı isterseniz (portre) 85mm tavsiye ederim. Elinizdeki 50mm bu ikisine yakın bir lens fakat ikisi kadar kendi alanında etkili değil. Fakat günü kesinlikle kurtarabilecek bir lens.

Optik zoom yapıldığında keskinlik kaybolur ve diyafram tam anlamı ile kontrol edilemez. Prime lenslerde optik zoom olmadığı için keskinlik artıyor. Ayrıca diyaframı sonuna kadar kontrol edebiliyorsunuz. Diyafram öncelikli çekimlerde çok keskin fotoğraflar elde edebilirsiniz. Ayrıca düşük ışıkta ve günbatımında çok daha avantajlı olursunuz.