2 yıldır evde Süperonline'ın 24 ay taahütlü 50 mpbs kadar 200 GB kotalı internetini kullanıyorum. Kullanım açısından oldukça memnunum aslında 24 aydır 109 TL ödüyorum ki taahütüm 2017 de başladı Süperonline aynı paketi 2018 yılında 99.90 TL'den satışa koymuş ve halen aktif. 2 yıl öncesinde yaklaşık 1.5 yıl boşta port olmadığı için port bekledim (ADSL portu) ve ardından yeni VDSL alt yapı geldi 2 yıllık taahüt yaptım vdsl gelince.

Bu ayın 14'ün de taahütüm dolacak Süperonline'daki, mevcutta kullandığım paketin şuan taahütlü (kotasız) fiyatı 229 TL.

*****'i hiç saymıyorum bile fiyatlarına bakmadım bile çünkü internetsiz kalırım yine de gidip *****'ten internet almam o derece tilt durumdayım bu firmaya karşı.

Türknet ile müşteri hizmetleri ile telefonda görüştüm, Türknet'in 75 TL olan Özgür İletişim paketi kapsamında altyapınızın desteklediği hızı alırsınız diyor (100 mpbs destekliyor) ve olaya baktığınızda en mantıklısı Türknet gibi duruyor fakat gelin görün ki *****'in öyle bir prosedürü var ki adını bile anarken tiksiniyorum artık.

Bulunduğum lokasyonda daha doğrusu bağlı olduğum saha dolabında boşta vdsl portu yok Türknet yetkilileri yeni abonelik veya geçiş adı herneyse yapmak istediklerinde sorgulama yapıyor ve boşta port görünmediği için benim abonelik talebime olumlu yanıt veremiyor. ***** ile görüşüyorum benim mevcutta zaten vdsl portum var iptal değil geçiş yapacağım farklı bir firmaya diyorum verdikleri cevap sanırım neden *****'ten tiksindiğimi açıklar nitelikte. "Standart olarak yeni abonelik veya geçişte abonelikle birlikte yeni bir port tahsis edilir" deniyor. Boşta port yok nasıl tahsis edeceksiniz dediğimde ise "maalesef boşta port olmadığı durumlarda yeni abonelik veya geçiş işlemleri sağlanamıyor" şeklinde dönüş alıyorum. Yani santralde mevcut kullandığım portun dışında +1 portun boşta olması gerek diyor. Yani kısacası şuan *****'in saçma sapan prosedürü yüzünden ben firma değiştiremiyorum.

Süperonline ile devam etmek istemiyorum fakat mecburen 99 TL olan paket ile devam edeceğim gibi görünüyor.

Sizce zorlamalı mıyım *****'i bu konuda kısa süre içerisinde çözüm bulabilir miyim ?