gokenim adlı üyeden alıntı

ocalburakdurmus hocam teşekkür ederim, bir şey daha sorayım size bu konularda bilgili ve tecrübelisiniz benden. Şuan dış çekim yapan fotoğrafçılar otomatik modda mı kullanıyor makinelerini yoksa ayarlarını kendisi mi yapıyor? Photoshop kullanmayı bildikten sonra aslında pek bir farkı olmaz gibi geliyor bana ama sorayım dedim.


Fotoğrafları genelde manuel modda çekiyoruz. Ayarları sahneye göre kendimiz yapılandırıyoruz. Ortam ışığını kendin kontrol ettiğinde daha özgün fotoğraflar çekebilirsin. Otomatik modda patlamalar meydana gelebiliyor. Ayrıca diyaframı kontrol etmeden bokeh kontrolü de yapamazsın. Bu yüzden manuel modda çalışmayı dene.
Photoshop konusuna gelince, profesyonel olarak resim işlemek gerçekten zor bir iş. Bu yüzden bu işte ekmek var. Ayn fotoğrafı iki ayrı fotoğraf sanatçısına verdiğinde bambaşka resimler verirler ve ikisi de muhtemelen çok başarılı olur. Fotoğrafları düzeltmekten ziyade biraz hayal gücümüze uyarlamak için işleriz. Öncesinde rötuş illaki şarttır. Lekeleri temizlemek, etrafı biraz toparlamak hatta biraz manipüle etmek gerekebilir. A dan Z ye bir süreçtir ve tüm sürecin profesyonel olması gerekir. Nasıl başlarsan öyle gider diye üst perdeden tarif ediyorum. Ne kadar zorlarsan o kadar hızlı öğrenirsin. Tabii severek yapman şart.