Hocam senin dediğini benim bi arkadaşım yıllar önce yaptı. Basarili oldumu hayır !
Neden mi ?
Çünkü sabah 9da çıkıyor ve firmaları tek tek geziyordu. Akşama kadar dolaşıyor ve sonuçta kimse iş vermiyordu. Bir kaç gün dolaştıktan sonra broşur dağıtti ve iş yerlerine bırakıp çıktı. Sonraki günlerde broşür dağıtırken telefonları çalmaya başladı. Web sitesi yaptırmak isteyenler tek tek arıyor bilgi istiyor ve bazıları yaptırmak istiyordu. Gündüzleri hiç kesmeden broşür dağıtması gerekiyordu çünkü bir sonraki gün yada birkaç gün sonra müşteri bulmak zorundaydı. Kendisi dağıtmazsa dağıtacak kimse yoktu.
Gündüzleri broşür dağıtıyor geceleri gelen işleri yapmaya çalışiyor/demo çikarıyordu.
10 kişiye demo çikariyor ama 1 kişi ya alıyordu yada hiç kimse almıyordu. Sonra gitti 250 TL'ye hersey dahil web sitesi broşürü bastırdı ve 1 - 1.5 ayda 40 yada 50 tane müşterisi oldu. Bunlarin web sitelerini teslim etmesi belki 4-5 ayı buldu. Teslim ettide.
Sonra ne mi oldu ?
Bunlardan her gun en az 5-6 tanesi ariyor ve web siteleri için ufak isteklerde bulunuyordu. Buda her gün yaklaşık 7-8 saatini pc başında gecirmesine sebep veriyordu. Ama bir oturuşta degil kimisi sabah ariyordu kimisi öğle kimisi akşam.
Eli kolu bağlanmıştı. Ne dışari çıkip yeni iş arayabiliyordu nede müşterilerinin istekleri bitiyordu.
1 sene boyunca çok yorucu bir şekilde hepsind hizmet verdi. Hatta kaç sene geçti hala destek verdigi adamalar var.
Sonuç ne mi ?
Bir işte çalışıyor. Bu şekilde daha mutlu :)