Hocam Merhabalar. Sitenizin ilk sayfada çıkması haliyle uzun sürecektir. Bunun için belli işlemler gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

- Örneğin en başta aklıma gelen; "Sitenizi Arama Motorlarına kayıt ettirdiniz mi?" bu en önemli etkenlerden biridir. Diğer işlemler ise siteniz içerisinde yapmanız gereken işlemler, Google'da arandığında sitenizin çıkmasını istediğiniz kelime hakkında SEO çalışması yapmanız gerekmektedir. Google SEO ve Site Optimizasyonu işlemlerine önem vermektedir.

- Sitenizde yaptığınız işler ve etkinlikler ile ilgili Makaleler yazarak paylaşabilirsiniz. Bunların Reklamını da Sosyal Medyadan verebilirsiniz.

- Mesela ilk sayfanıza girdiğimde eklediğiniz görseller optimize edilmemiş şekilde, direk eklemiş siteye. Bunların hafızası büyük olduğu için sayfanın geç yüklenmesine neden olacaktır. Buda Google'ın sevmediği bir durum.

- Ayriyeten Facebook sayfanızın uzun süredir aktif olduğunu ancak sitenizin 3 haftadır aktif olduğunu söylemektesiniz. Buda kısa bir süre ki anahtar kelimeniz ile arandığı vakit bile en başta YemekSepeti.com çıkmakta. Bunu da geçmeniz biraz süre alabilir.

- Siteniz biraz ağır, Wordpress kullanıyorsunuz. Onun yerine Script kullanabilirsiniz. İnternete "restaurant scripti" yazıp sitelere girip, beğendiğiniz bir fimadan bir tema satın alabilirsiniz, onun üzerinde istediğiniz şekilde yazılımcı biriyle oynamalar yapabilirsiniz.

Kısaca aklıma gelen birkaç şey bu Hocam.