Blog açmak her geçen gün daha popüler hale geliyor. Blogların popüler olduğunu kabul etmek kolaydır, ancak kendi blogunuzu neden açmanız gerektiğini anlamak zor olabilir.

Blog yazmayla ilgili karar vermenize yardımcı olmak için bu listeye göz atın. Muhtemelen bu nedenlerden bir tanesinden daha fazlası sizin blog açma nedeniniz olacaktır.

Düşüncelerinizi ve Görüşlerinizi İfade Etme İmkanı

Politika , tarih, din, bilim veya kelimenin tam anlamıyla paylaşmak istediğiniz herhangi bir şeyi konuşmak için bir blog kullanabilirsiniz . Söyleyecek bir şeyiniz varsa bloglar size bunu söyleme fırsatı sunar.

Bir Ürünü Pazarlayın veya Tanıtın


Blog oluşturma, kendinizi veya işinizi, ürününüzü veya hizmetinizi pazarlamak veya tanıtmak için harika bir yoldur. Bu, blogunuz üzerinden çevrimiçi bir şey satabileceğiniz veya yalnızca bilgilendirme amaçlı olarak kullanabileceğiniz anlamına gelir.

İnsanlara yardımcı olun

Birçok blog, blogcuların yaşadığı benzer durumlardan geçenlere yardımcı olmak için yazılmıştır. Bu amaçla ebeveynlik, sağlıkla ilgili ve teknik destek blogları yazılmaktadır. Bu blog türü yalnızca başkalarına yardım edebilecek bir şeyi tanımlamak için değil, aynı zamanda ziyaretçilerin bir forum gibi yorum yapıp birbirleriyle konuşmasına izin vermek için de kullanılabilir.

Bir Uzman Olarak Kendinizi Tanıtın
Bloglar, blogcuların kendilerini bir alanda veya konuda uzman olarak belirlemelerine yardımcı olacak harika araçlardır. Örneğin, belirli bir alanda bir iş bulmaya çalışıyorsanız veya belirli bir konuda bir kitap yayınlamayı umuyorsanız, blog oluşturma uzmanlığınızı meşrulaştırmaya ve çevrimiçi varlığınızı ve platformunuzu genişletmeye yardımcı olabilir. Blogunuzu potansiyel müşterilere veya işverenlere, konuyla ilgili bilgilerinizi gösteren bir tür portföy olarak gösterin.

Sizin gibi düşünenen insanlara bağlanın

Blog oluşturma, aynı düşüncede olan insanları bir araya getirir. Bir blog başlatmak, bu kişileri bulmanıza ve görüş ve düşüncelerinizi paylaşmanıza yardımcı olabilir.

Bir fark yaratın

Birçok blog konuya dayalıdır, yani blogcu, insanların düşüncelerini belli bir yöne yönlendirmek için bilgi vermeye çalışıyordur. Birçok politik blog ve sosyal konu blogu, kendi yolunda fark yaratmaya çalışan blogcular tarafından yazılmaktadır. Siz de kendi blogunuz ile fark yaratabilirsiniz.

Arkadaşlarınızla ve ailenizle bağlantıda kalın

İnternet daha erişilebilir hale geldiğinden beri dünya küçüldü. Bloglar, hikayeleri, fotoğrafları, videoları ve daha fazlasını paylaşarak aileniz ve arkadaşlarınızın dünyanın farklı yerlerinden bağlantıda kalmaları için basit bir yol sağlar. Bir blog oluşturun ve sizin için önemli insanlara blogunuzunbağlantısı verin. Porala kullanrak blogunuzun belirli sayfalarını yada tamamını koruyabilirsiniz, böylece yalnızca belirli kişiler yazdıklarınızı görebilir. Bir blog aracılığıyla ailenizle ve arkadaşlarınızla bağlantıda kalmak için yapabileceğiniz başka bir şey de, onların da blogda yazmalarına izin vermektir!

Para kazanmak

Ücretsiz blog açmak para kazandırır mı? Büyük paralar kazanan birçok blogcu var. Sabır ve düzenli paylaşımlarla, blogunuzda reklam ve diğer gelir getirici etkinlikler yoluyla para kazanabilirsiniz . Ancak, blogcuların çoğunun çok fazla para kazanmadığını (hatta hiçbir şeye yakın olmadığına) dikkat etmek önemlidir , ancak sıkı bir çalışma ve bağlılıkla blogunuzdan gelir elde etme potansiyeli vardır.

Eğlen ve yaratıcı ol

Birçok insan sadece eğlence olsun diye bloglamaya başlar. Belki de bir blogcu belirli bir oyuncunun hayranıdır veya örgü örmeyi seviyor ve bu tutkusunu bir blog aracılığıyla paylaşmak istiyor. Başarılı bloglamanın en önemli anahtarlarından biri, blogunuzun konusu hakkında tutkulu olmaktır, bu sayede daha etkin bir şekilde yazabilirsiniz. En iyi ve en ilginç bloglardan bazıları, sadece eğlence için yazılmış ve blogcuya yaratıcı bir çıkış yapmak üzere yazılmış bloglarlardır.