Merhaba arkadaşlar,

Forumda henüz yaygınlaşmamışken konu hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak birkaç arkadaşa destek sağlamıştım ve bu konuda hala çok eksiklikler olduğunu görerek BİLMEYEN arkadaşlar için birkaç konuyu özetlemek istedim güncel gelişmelerden.


Pinterest Nedir? diye soranlar hala varsa nette kısa bir araştırma ile bakabilir arkadaşlar.

PİNTEREST'den GERÇEKTEN KAZANÇ SAĞLAMAK MÜMKÜN MÜ?

Evet kesinlikle hala bir kazanç kaynağı o kesin ama işi usulüne ve güncellemelere göre takip ederseniz araştırırsanız var

Pinterest 4 5 ay öncesine kadar güncelleme yapmamışken pintopin iş görüyordu ama şuanda yapılan son güncelleme ile spamla mücadeleye girmiş durumda domain ban gösterim ban yada hesap kapanma durumları olduğu için eskisi gibi sağlıklı bir şekilde para kazanmak çok zor artık. + buna adsense de dahil oldu ve spam sitelerin reklam gösterimlerinde kısıtlamalarda bulundu sonuç olarak milyonluk gösterim alan bir pinterest hesabınız olsa bile kazanç elde edemiyeceksiniz.

Buna alternatif olarak amazon gibi alışveriş sitelerindeki ürün pazarlama yada ürün satışlarını gerçekleştirebilirsiniz. pinterestten gelen hitleri değerlendirmek isteyenler varsa bu şekilde bir yöntem bulabilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise genellikle ücretli olarak satılan bir sistem açıklamakta ve geliştirmekte fayda var

Feed To Pin :

Yine aynı şekilde botlarka başka siteden konu çekilerek mevcut botlardan translate özelliği ile ingilizceden almanca fransızca v.s dillere çevirilerek yapılan bir yöntem varki şuanda daha çok kabul edinirliği var daha kalıcı olduğu kesin burada skıntı şu ki çeviri sonrası anlam bozuklukları olduğu için kitle memnun olmayacak sitenizde falza zaman geçirmeyecektir. Bu sistemde bol makale var tamam bol resim var tamam ama içerik kalitesi yok ama işe yarayan yöntemler arasında o kesin organik olarak hitte gelmektedir bu sistemle.


Şimdi en çok kullanılan yöntemlerden kısaca bahsettim arkadaşlar ücretsiz olarak yapmanız gereken kendi stratejinizi geliştirip bu yolda güzel araştırmalar yapıp ilerlemektir.

Örneğin bir sistem düşünün Özgün makaleli, Özgün resimli ve otomatik resim kolaj yapılan ve otomatik paylaşılan. Güzel olurdu diyen birçok arkadaşı duyar gibiyim ama emek olmadan malesef bunlarda olmuyor bu sektöre girecek olanlar kesinlikle sabırlı olmalı ve sürekli kendini geliştirmeli.


Eğitim satın alarak bu işi öğrenemezsiniz. Teknik olarak kendinizi geliştirmezseniz bu işi öğrenip uzun vaadeli para kazanamazsınız.


Burada anlatmak istediklerim sadece kısa vaadede çok para kazanma hayalleri kurmayın ciddi ciddi bunu iş olarak görüp emek vermeniz gerekiyor. Emek vermeden kazanan arkadaşlar yokmu derseniz tabiki var ama kısa vaadede emin olun.

Yapılması gereken şeyler ilk olarak

Organik hit için özgün makale
Google Pinterest hitlerinin orantılı bir şekilde olması
Orjinal resim


Pinterest konusunu geliştirmek yazılımcı arkadaşlar varsa fikir alışverişinde bulunarak sağlam birşeyler yapabiliriz. Forum dayanışma ve ücretsiz paylaşım adına..


Herkese iyi forumlar ..