Olivkoy Zeytinyağı |Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı

“Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse Micheangelo’nun resim yaptığı, Beethoven’ın beste yaptığı veya Shakespeare’in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürün ki, gökteki ve yerdeki herkes durup, burada dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş desin.” Martin Luther King


Resmi kayıtlara göre 1832 yılından beri Çanakkale'nin Ayvacık İlçesine bağlı Çetmibaşı köyündeyiz,200 yıla yakındır bu topraklarda zeytin ağacı işimiz,gücümüz oldu.

Bu topraklardaki bahçelerimizde,bazı ağaçlarımızın yaşını ve kimin eli ile dikildiğini tespit edemedik. Yüzlerce senedir nesiller gölgesinde büyüdü bu kadim ağacın.

Cenneten bir köşe olan Küçükkuyu'da 90 dönüm arazimizde,1300 ağacımızla devam eden üretim sürecimize yeni bahçeler katarak devam ediyoruz. Alınteriyle üretmenin tarifsiz onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Geçmişten gelen tecrübelerimizi güncel eğitimlerle destekleyerek zeytini ve zeytinyağını çok daha yakından tanıyoruz. 'Zeytinyağı sağlıklıdır.' sloganının arkasındaki nedenleri araştırıp, günbegün kendimizi yeniliyoruz. Amacımız;bilinçli üretmek ve bilinçli tüketime destek vermek.

Kökleri geçmişe dayanan ancak bu zamana kadar bir isim vermediğimiz zeytin ile serüvenimize 2017 yılında Olivkoy adını verdik. Olivkoy Soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı çeşitlerimizle birçok ailenin sofrasına lezzet,sağlığına değer kattık. Olivkoy'la beraber gördük ki aslında zeytine dair paylaşacabileceğimiz çok şey var. Sonra ailemizi Zeytin Bakkal ile büyütmeye karar verdik. Bu isim altında zeytinyağı çeşitlerimize ek olarak zeytin çeşitleri,zeytinyağı sabunu,zeytin ağacından el emeği göz nuru ahşap objeler üretip,satışa sunduk. Daha da ileriye giderek'Senin Ağacın'projesini başlattık.

Peki nedir bu 'Senin Ağacın' ? 'Senin Ağacın' projesi ileisteyen müşterilerimiz yıllık ağaç kiralayıp,kendi zeytinini kendisi toplayabilecek.Ağacından topladığı zeytinleri ister saatler içinde sıktırıp yağını alabilecek yada bunu biz kendisinin yerine yapacağız. Böylelikle isteyen müşterilerimizkadim ağaca dokunup onun hikayesine ortaklık edebilecek.

"Zeytine dair her şey! Küçükkuyu'dan" diyerek yola çıktık. Bu kadim ağaca dair ne varsa tecrübemizle sizlerle paylaşacağız.

Doğayla aranızda köprü olup doğal ürünlerimizi sizlerle buluşturacağız ya da isterseniz direkt doğaya ve doğala dokunmanıza destek vereceğiz.




Milyonlarca zeytin ağacına ev sahipliği yapan ülkemizde zeytin ve zeytinyağı adına geliştirmeler yaptık.



Butik üretim zeytinyağının farkını anlatan onlarca blog yazısı ve dijital kaynaklar hazırlayarak bunları müşterilerimizin ücretsiz bir şekilde kullanımına açtık.
3 farklı segmentte zeytinyağı üretimi yapıp,en makul fiyat konumlandırması yaparak müşterilerimizin damak tadına uygun zeytinyağını bulmalarına yardımcı olduk.
Ürettiğimiz zeytinyağlarını direkt olarak tüketiciye ulaştırarak daha iyisini,daha ekonomik olarak satışını yaptık.
Fiyat ve zeytinyağı içerik farklarının sebeplerini anlattık.
Koruyucu bir gıda ürünü olan zeytinyağının kalitesini koruyarak birey ve toplum sağlığına katkılar sağladık.
Türkiye'de ilk defa 'Senin Ağacın' projesini hayata geçirerek,dileyen herkese zeytin ağacı kiralama modelini geliştirdik.


Bitmedi. Her gün kendimizi geliştirerek, en iyisi olma yolunda adımlar atıyoruz. Ve başarılı olacağımızdan şüphemiz yok.

Soğuk sıkım sızma zeytinyağı ve Zeytin çeşitlerimizi Web sitelerimizden güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.

https://www.zeytinbakkal.com

https://www.olivkoy.com.tr