Herkese merhaba, eylül ayında bir konu açmıştım.

https://wmaraci.com/forum/wm-araci/taban-fiyatlar-guncellensin-mi-595477.html

Orada herkes fikrini beyan etti ve anket te yapıldı. Tabi ki bu anketin sonucu ne olursa olsun hükmü yok ve bu yüzden yukarıdaki konudan herkesin fikri verildikten sonra taban fiyatların güncelleme talebini forum yöneticilerine iletebilirim diye düşünüyorum.

Pasa admin

Sanırım premium üyelik kampanyasında yeni yılda premium üyeliklere zam yapılacağı belirtiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Eğer ki premium üyelikler de zamlanacaksa aynı şartlar altında taban fiyatların da güncellemesi gerekiyor çünkü bundan öte ekonomik şartlar bunu gerektiriyor maalesef. Hepimiz, uygun fiyatlara hizmet almak/satmak isteriz fakat forumda geçen fiyatlar zaten uygunun ötesinde piyasanın en dip fiyatları. Dışarıda aynı hizmeti sunanlar en az 2-3 katı fiyata bu hizmetleri sunmakta. Hal böyle iken taban fiyatların da daha makul seviyeye yükseltilmesi gerekmekte.

Ben şahsım adına ve ankette olumlu oy verenlerin adına makale kategorisindeki taban fiyatların güncellemesini talep etmekteyim. Taban fiyatların 100 kelimesi min 1.5tl'ye yükseltilmesi, hatta bana göre 1.75-2 tl bandına yükseltilmesi şu anki piyasa şartlarına göre en uygun adım olacaktır.

Anketi düzenlerken alıcıların olumsuz puan vermesini bekliyordum ama gördüm ki alıcılar daha fazla olumlu oy kullandı. Çünkü onlar da farkındalar fiyatların ne kadar düşük olduğunu ve buna mukabil gelen makalelerin kalitesinin ne derece düşük olduğunun. Eğer taban fiyatlar yükselirse yapılacak olan işin kalitesi de o derece artacaktır. Alıcılar forum içi ticaretlerine devam edip dışarıdan hizmet almaya gerek duymayacaklardır. Wmaracı içinde ticaretin dönmesi wmaracının da yararına olacaktır.

Olumsuz oy verenlerin çoğu ise ne yazık ki bu hizmeti veren kişilerden oluşuyordu çünkü taban fiyatların yükselmesiyle piyasaya yerleşmiş kimselerle aynı fiyatları sunacaklarını (bu kimselerin taban fiyatın üstünde hizmet sunabileceğini aklına getirmeden) iş almalarının zorlaşacağını düşünmekteler. Bu şekilde düşünmelerini anlıyorum ama onlara tavsiyem yaptıkları işe güvenmeleri, bu forum herkese kendini kanıtlama fırsatı sunmakta. İşini iyi yapan, şartlar ne olursa olsun işi kapar ve yapar. Lütfen saçma sapan fiyatlara hizmet sunarak piyasayı daha da kötü hale getirmeyelim artık.

Son olarak makale kategorisi dışında diğer sektörlerde iş yapan forum üyeleri, taban fiyatlarının yükseltilmesi konusunda varsa taleplerini yeri gelmişken bu konu altında iletebilirler.

Teşekkürler.