carasar adlı üyeden alıntı

Şu var ki ticarette böyledir. Cesaret edip girişim yapamayan insanlar ve garantici insanlar okul okur ve az olsun ama sürekli olsun düşüncesinde olur. Yani bana her zaman gelsin az olmasi önemli değil der. Diğer taraftan cesaret edip risk alan bu cesaret maddi ve manevi olabilir. (Bir şarkıyla fenomen de olabilirsin rezil de.) Maddi olarak ise kar da yapabilirsin zarar da. Yani örnek verecek olursak 100 ton meyve aldığını düşün. Eğer bu meyve o yıl değerinden fazlaya satılırsa gerçekten iyi para kazanırsın. Ama ya hiç satılmazsa elinde çürürse komple zarar. Piyasadan bile silinme tehliken var.

Yani demem oku fazla para kazananlar aslında risk alanlardır. İnanın bir o kadar da batan var. Ama piyasa da olmadıkları için bilinmiyor.


Hocam başta herkes okumak zorunda değilmi? Üniversite kazanamayınca devlet sana daha bakmaz, Ama fenomen olursan senle arkadaş olur hele bide dudak uçuklatan fiyatlar kazanırsan hem arkadaşın olur hem vergiye bağlar üstünden geçinir. Okuyanları zaten söylemiyorum bile :D boş