Şirket dolayısıyla iphone, kendi şahsi telefonum android sonuç olarak 2 yıldır aynı telefonu beraber kullanıyorum.

Her 3-6 ayda bir 10 farklı telefon çıkaran samsung ile yılda 1 telefon çıkarıp daha büyük ve küçük modellerini piyasaya süren bir firma apple karşılaştırması yapıyorsunuz. Yılda 1 telefon çıkaran firma tabi ki daha özenli bir çalışma sergileyecek ve ürününün güncelleştirmesini yapacak sürekli bu yüzden başarı elde ediyor. Samsung ise tüm kitleye hitap etmek için başarısını sergiliyor.

Apple'ın bu stratejisi android telefonlardan üstün olduğunu göstermez, bence göstermiyor da. Kendi markası üzerinden algı yapıp tek parça olarak piyasada hüküm sürüyor geliştirdiği ve çizdiği yol başarılı fakat verilen para israftan öte değil. Maddi açının önemi yok bu konuda varlıklı iş adamları bile bu kadar önem vermiyordur.

Telefon ve bilgisayar konusunda virüs dediğiniz şeyi bir türlü anlamış değilim. 98'den beri bilgisayar kullanıyorum, o zamanlarda oyunlardan dolayı virüs kaptığı oluyordu fakat günümüzde virüs kelimesi çok anlamsız bence, özellikle bu forumda takılan biri için.. Nerede hangi şekilde zaten virüs olduğunu biliyoruz dikkatli olduğunuz sürece hiçbir anlam ifade etmiyor.

Sonuç olarak aynı özelliğe sahip hatta kimi zaman daha üstün olan bir telefonun sadece marka değeri için alınması ne kadar doğru bilemiyorum.