Merhaba arkadaşlar,

Bundan bir kaç sene önce bir projeye başlamıştım. 1-2 Ay gibi sürede sıralama açısından, günlük ziyaretçi istatistiği açısından güzel bir istatistik elde etmiştim. Tabii bir takım aksaklıklardan dolayı yarım kalmıştı. Şimdi aynı projeyi kategori dağarcığını genişleterek yayına sokmayı düşünüyorum. Fakat aradan geçen zaman, teknolojik değişimler, web sitelerindeki değişimler vs. kafamda bir soru işareti oluşturdu.

Öncelikle projeyi özet geçecek olursak, özgün makaleler aracılığıyla legal (telif sorunları yaşanmayacak şekilde ve warez paylaşım yapılmayacak) bir indirme platformu olacak. Domainde hazır. Şimdi soruma gelecek olursam;

Projeye forum ile başlamıştım. Fakat şuan daha fazla ilgi gösterip projeyi bırakmamayı hedefliyorum bu yüzden temelin sağlam olmasına özen göstereceğim. Bu durumdan ötürü sizce kullanıcı kolaylığı, arayüz ve SEO açısından güçlü hangi sistemi kullanmalıyım? Blog mu? Forum mu?(Sistemi forum olarak kurmayı belirlesem bile blog mantığıyla hiç bi şekilde üyelik zorunlu olmayacak linkler açık şekilde paylaşılacak.)

Wordpress, MyBB, XenForo, Flarum


Açıkcası bu 4 sistemi düşünüyorum, xenforo'da çok tecrübem yok. Flarum daha önce kurmadım. MyBB ve Wordpress ile ilgilide herhangi bir problemim yok. Konuyu biraz uzun tutmuş olabilirim. Ama dediğm gibi bugün itibariyle " kullanıcı kolaylığı, arayüz ve SEO açısından güçlü hangi sistemi kullanmalıyım?" sorusuna cevap arıyorum. :)