NeMerak adlı üyeden alıntı

Hocam sizin proje böyleyse 1-2 yıllık parasını önden gönderebilirim :)


Henüz bir proje yok tabiki ortada sadece bunların ne kadarı yapılabilir hangileri yapılamaz onları düşünüyorum açıkcası. Listenin %80-%85'i yapılabilir hatta dedicated yerine bulut sunucular olacağı için %100 açık kalma garantisi de olur. Facebook'un, Whatsapp'ın bile kesintiler yaşayabildiği şu dönemde tabii kesinti olabilir ama kesinti halinde direk kredi hediye edilir. Koca bir yıl boyunca 10 dakika kesinti olduysa mesela bir aylık ücret alınmaz gibi gibi. Şüpheli yani soru işaretleri olan tek kısım, kaynakların sitelere dağıtımı en iyi nasıl olabilir, saldırılarda diğer siteler kapanmadan nasıl müdahale edilebilir vs. bu kısım çok hassas olduğu için en zor ve şüpheli kısmı.

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Yine fazlası ile detaylı bir çalışma içerisindesin tebrik ediyorum seni :)

Tek sorum olacak; panel alışkanlığı olanlar ne yapacak? Ben mesela biliyorsun ki saçma bir şekilde panel alışkanlığı olan biriyim :)


awoken adlı üyeden alıntı

Şimdi kendim için düşünürsek, ben almam. Çünkü kontrol benim olsun isterim. Hatta hostingleri de bundan dolayı sevmem, ssh'a girip kendim yönetmek istiyorum. :D

Ama kullanıcı bazlı bakıldığında ve 'hazır blog paketi' şeklinde satıldığı düşünüldüğünde, evet gayet cazip.


Panel yok, eğer panel olursa çünkü bu sefer WordPress bazlı değil de genel bir hosting olmuş olur listenin yarısı silinir. Ki site hızını da bu seviyeye çıkartamaz. Sunucu yanıt süresi 100-130 milisaniye vs. olması lazım. :) Sadece WordPress olacak ama düşünüldüğü gibi bir kısıtlama da yok, yani SSH'ye ihtiyaç duyulmayacak. FTP portu bile olmayacak sunucunun. Şifre kırıldı, porttan sızdılar vs. riski minimuma düşer. Açık olan tek port HTTPS portu olacak o da siteye erişebilmek için. SSH bile kapalı olacak. Müşteri WordPress üzerinde kısıtlama olmadan istediğini yapabilecek tabiki.

Hatta şöyle bir ipucu vereyim. Normalde bildiğiniz gibi Memcached PECL modulü ile tüm sayfa cacheye alınabilir. İstek gelir, Nginx PHP'ye aktarır, PHP'den Memcached'a gider ve çok hızlı bir site olur. Yalnız burada farklı kılan şey eğer oldu da böyle bir proje ortaya çıkarsa Nginx + Memcached (Veya Redis) olacak direk. Arada PHP olmayacak yani. Ki bu da bugüne kadarki en hızlı ve dünya çapında neredeyse hiçbir firmanın sunmadığı bir cache sistemi oluyor.

Tabii olacak dediğime bakmayalım :D dediğim gibi sadece fikir olarak düşündüm. Ne kadarı yapılabilir ve yapılırsa paraya kıyıp alınır mı bunu çok merak ettim. :)