Merhaba arkadaşlar, forumda bazı tatsız konular görüyorum. Bu konulara aşırı tepkiler veriyorum. İnsanlar konuyu baltaladığımı, veya pastadan pay bölünecek diye endişelendiğim için karşı çıktığımı söyler oldular. Gerçekten üzücü bir durum ben sadece emek harcamadan birşeyler kazanılmayacağını, insanların içeriklerini çalarak onları mahdur ederek bir yere gelinemeyeceğini bunun hırsızlık olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

İnsanlar anlamamakta ısrar ediyorlar sanırım bunun tek sebebi, sanırım adsenseden para kazanmak artık gerçekten zorlaştığı için insanlar "Kazanayımda nasıl kazanırsam kazanayım" düşüncesine kapılmış olmalılar.

Eğer forumda birisi emek hırsızlığı para kazandırıyor gibi bir konu açarsa insanlar hemen altına nasıl kazanırım diye sorular sorar olmuş adeta.

Bu konuya daha fazla değinmeyeceğim. Konumuza dönelim

Arkadaşlar ben sizlere adsenseden para kazanmayı sıfırdan bütün bildiklerim ile öğreteceğim. Hiçbir şey atlamadan, ücretsiz ve karşılıksız bu konuda altında öğreteceğim.

Websitemize hit çekebilmek için pinterest, twitter, instagram ve facebook başta olmak üzerine kitle kasacağız ve 3-4 ay sonra bu konuyu okuyan ve söyleyeceklerimi yapıp emek harcayan insanlar aylık ortalama 1bin kazanacaklar. Bazıları biraz altında kazanacak bazıları bayağı yukarısında ama herkes kazanacak söz veriyorum.

Her akşam bu konuyu güncelleyeceğim arkadaşlar çok uzun konu olacak ama kazanacağız. Türkçe website üzerinden para kazanacaklar, hızlı gelişecek söylediğim miktarlarda kazanacaklar.

İngilizce içeriğiniz varsa yavaş kitle oluşacak ama fazla kazanacaklar. Ayrıca ingilizceniz yok ise içerik sıkıntısı yaşayabilirsiniz. İçerik üretmek için de sermayeye ihtiyacınız olacak.

Başlamayı düşünen arkadaşlar 7.5TL domain parası, aylık 6TL host parasını hazırlasın. Başlıyoruz! (Blogger Kullanacaklar Sadece Domain Parasını Ayarlasın)

Yarın akşam yazıyı güncelleyene kadar bilgisayarınıza photoshop ve illustrator kurmuş olun arkadaşlar. İllustrator' dan logo oluşturacağız sayfalarımız için. Ama yüklü kalsın bazen kullanır kendinizi geliştirirsiniz. Photoshop programını ise çok aktif kullanacağız işimiz hep photoshop ile olacak arkadaşlar. Programı bilmiyorum diye korkmayın. Ben size şablon atacağım o şablonda yapmanız gereken değişiklikleri resimli şekilde anlatırım da sorun değil gerçekten basit yapacağınıza inanın yeter.


Güncelleme 1

Arkadaşlar güncellemeleri böyle numaralandıracağım, böylece konuyu daha rahat takip edebilirsiniz.


İlk önce domain ve hostingimizi satın alacağız arkadaşlar, websitesi olanlar kendi websitesi üzerinden devam edebilirler. Ben wordpress istemiyorum arkadaş! Blogger adamdır diyenle varsa onlarda blogger üzerinden devam edebilirler.


Domain Satın Alıyoruz


Domaini Godaddy üzerinden tek seferlik olmak şartı ile 7.5TL ye almanızı sağlayacak kodlar mevcut arkadaşlar. Bu kodları kullanarak domaini çok ucuz fiyata alabilirsiniz. Ancak yenileme ücreti 100TL gibi bir ücret oluyor.

Yenileme Ücreti
Satın aldığınız domainin sizin kullanımınızda kalması için, senede bir kez ödeyeceğiniz ücret'dir.

Domain Kod
Domain kod 2

İlk sene 7.5TL ye aldığınızı varsayalım. İkinci sene 100TL gibi bir miktara yenileyecekseniz. İsterseniz başka bir platformdan domaini satın alabilirsiniz.


Hosting Satın Alıyoruz!

Blogger kullanmayacak arkadaşların hostinge ihtiyaçları olacak. Güvenilir ve kaliteli bir hosting firmasından hosting satın alabilirsiniz arkadaşlar. Ben facebook'dan tanıştığım bir arkadaşımın çalıştığı bir hosting firmasını kullanıyorum yaklaşık 2 senedir kullanıyorum bir sorun çıkmadı. Hem ucuz hemde beceremediğim birşey olduğu zaman arkadaşıma direk sorabiliyorum. En pahalı hosting aylık 6 tl arkadaşlar sizde bunu kullanabilir veya başka firmalardan alabilirsiniz.

Firma:https://www.hostingdunyam.com.tr/


[B]Sosyal Medya İçin Markalaşmaya Aday İsim[/B]

Akılda kalıcı marka olabilecek domainleri tercih edin. Sosyal medyada insanların aklında kalıyor ve sizin paylaşımlarınızı gördükçe aramaya sayfanızın adını yazıp giriyorlar. Markalaşmak gerçekten önemli.

Güzel bilgiler, isminde bir sosyal medya hesabı açarsanız pek marka bir isim sayılmaz. Mesela benim hesaplarım şöyle; Bilgi Vakti, Bilgi Bende, Bilgi Sentezi, bu şekilde isimler.

Arkadaşlar domaininiz ile sosyal medya hesaplarınızın isimleri birbirini tutmasada olur. Elinizde kitle olacağı için websitenizin ismi o kadarda önemli olmayacak. Ama yinede siz uyumlu bir isim bulun, ama baktınız bulamadınız domain dolu fark etmez farklıda yapabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Oluşturuyoruz!

Arkadaşlar facebook, pinterest, ,instagram, twitter ve facebook grubu oluşturun kendinize. Facebook grubu herkese açık olsun herkes paylaşım yapabilsin. Grubu facebook sayfanız ile kurun.

Sosya medya hesaplarınızı açtınız, sırada akılda kılıcı bir logo tasarlamakta. Google ye girip sosyal medya arka plan diye aratın. Sizi tadmin edecek bir arka plan bulamadıysanız "Social media background" yazın. Birde böyle arayın. Sade bir arka plan seçmeye özen gösterin. Sade ve açık renkler insanların aklında daha çok kalıyor diye düşünüyorum.

Arka planınızı seçtiniz, şuan yapmanız gereken işlem. Logonuzu backgrounda yerleştirmek. Logo derken profesyonel bir tasarıma ihtiyacınız yok arkadaşlar içinize sinmesi önemli burada, sizin beğenmediğiniz birşeyi sırf yapmış olmak için yapmayın. Özen gösterin gerekirse 1-2 gününüzü ayırarak logonuzu oluşturun.

Logo için bir şekil oluşturun. Mesela Bilgi Bende ismini seçtiyseniz. Googleye "bb logo" yazın karşınıza binlerce logo çıkacaktır. Bu logolardan esinlenerek sade bir tasarım bir şekil oluşturmaya çalışın.

3-4 tane logodan ufak alıntılar, esintiler alarak sosyal medya hesaplarınız için ortaya bir logo çıkartabilirsiniz.

Logoyu background resmine yerleştirin. Hoşunuza gitmeyen veya eklemek istediğiniz rengini değiştirmek istediğiniz birşey olursa "Pan Tool" ile çizebilir ve renklerini değiştirebilirsiniz. "Pan tool" kullanımını youtubeden 5 dakikada öğrenebilirsiniz. Hem böylece birşey daha öğrenmiş olursunuz kendinizi bir tık ileriye taşımış olursunuz.

Logonuzu oluşturdunuz, aynı tasarımın bannerinide yapın.

Neler Yapacağız?

Arkadaşlar facebook hesabımıza yüklenicez, instagram hesabımızı açıp öylece bırakacağız sadece. Facebook 1-1.5 ay sonra instagram hesabımız ile ilgileneceğiz 1 haftada 10k organip takipçi kasabilecek hale geleceğiz zaten. İnstagramı açın ama öylece dursun. Twitter'de aynı şekilde dursun arkadaşlar

Facebook ve pintereste yükleneceğiz. Facebook'da belirli bir kitleye ulaşınca diğer sosyal medya platformlarına ağırlık vereceğiz.


Bu günlük bu kadar yeter arkadaşlar. Umarım açıklayıcı yazabilmişimdir. Anlamadığınız veya anlatamadığım biryer olursa bu konu altında yardımcı olurum.

Güncelleme 2:

Düne Ait İstatistliklerim:





Arkadaşlar belki motive olur diye düne ait istatistliklerimi paylaşmak istedim. Belki motive olmanızı ve işe inanarak devam etmenizi sağlarım arkadaşlar.

8 milyon gönderi erişimine ulaşmaktayım günlük. Her geçen gün artmakta arkadaşlar. Sayfa 3 aylık ama 2 aydır yavaş gelişme vardı 3. ayında ise multi gelişme göstermektedir. 7k Takipçi gelmiş 1 günde. 11.300 website tıklaması almış. 30-40k reklam gösterimi 10k tekil hit çekmişim 1 günde.

Tbm 0.07 arkadaşlar sizin websitenizin tbmsi 14 kuruş bile olsa 2 kat kazanacaksınız. Benim maalesef 0.07 günlük 30-40 arası birşeyler bırakıyor. Ayrıca bir video paylaşıyorum milyonlarca kişiye ulaşıyor mesela ağaç kesme makinesi paylaştım diyelim. 100 kişi ısrarla satın almak için mesaj atıyor. Yani ürün satarak'da para kazanabilirsiniz ilerde.


Başlıyoruz Vaziyet Alın!
[B][B]
Hesabı Açtık, logoyu yerleştirdik. Hadi şimdi ne yapacağımıza bakalım dostlar
[/B][/B]


  1. Sayfayı açtığınız an ilk yapacağınız iş başka bir hesabınız varsa o hesabada yöneticilik verin. Yedek hesabınız yoksa annenizin, babanız, kardeşlerinizin hesaplarına yöneticilik verin buda yoksa hesap satına alın. Bir hesabınızın başına birşey gelmesi durumunda hesabınız güvende ve ulaşılabilir halde olsun.


  2. İçten bir besmele çekin ve sayfanızı ilk olarak siz beğenin artık sayfanızın 1 takipçisi var :)



  3. Facebook arkadaşlarınızı beğenmeye davet edebilirsiniz.


  4. Sayfanız ne üzerine ise, instagramadn aynı alanda olan sayfaları bulun. Bu sayfaların gönderilerinin ekran görüntüsünü alın. Ekran görüntüsü aldığınız gönderide, gönderiyi paylaşan sayfanın ismi gözüksün arkadaşlar. Alıntı şeklinde paylaşalım. İsmini vs kesmeyin bunu bize bir zararı olmaz.



  5. Ekran görüntüsü aldığınız gönderileri facebook sayfanızda paylaşacaksınız. Facebook'da paylaşacağımız gönderileri bir gün önceden planlayacağız.



  6. Planlama şekli şu şekilde olacak; sabah 10 da gönderi paylaşımına başlasın ve gece 12 ye kadar 30 dakika aralıklarla gönderi paylaşsın. Gün içerisinde paylaştığımız toplam gönderi sayısı 28 olacak. Günlük 28 adet gönderiyi planlayacak kadar vaktiniz olmalı.



  7. Normal gönderiler facebook kitlemizi tatmin etmek, onlara içerik sunmak ve aralarında paylaşarak yavaş yavaş takipçi gelmesini sağlamak olacak.



  8. Asıl takipçi kazanacağımız gönderi biçimi tabiki videolar olacak. Facebook'da videolar resimlere göre çok daha fazla tutmaktadır.



  9. Günde 1 veya 2 kere video paylaşmanız yeterli olacaktır. Bu videolar insanlara birşeyler katacak, onlarda merak uyandıracak, paylaşmaya değer videolar olmak zorundadır. Youtubeden indirip sayfanıza upload edebilirsiniz.



  10. Gönderi planlaması yaptınız, video paylaşımıda yaptınız. Videodan takipçi gelebilmesi için videonuzu yaymanız gerekmektedir.



  11. Bunun için paylaşıma açık büyük facebook gruplarını kullanacağız. Gönderimizi burada program kullanmadan manuel olarak spam yapmadan ve kimseyi rahatsız etmeden paylaşacağız.



  12. Facebook sayfaları araştırın. Mesela bilgi yazın, sağlık yazın, böyle alanlar yazın karşınıza çıkar 100k+ facebook gruplarına katılın



  13. Katılma istediğiniz onaylandık dan sonra facebook sayfanıza gelin.



  14. Paylaştığınız gönderinin altındaki paylaş butonuna basarak, katıldığınız grup'da gönderi paylaşımı yapmayı deneyin.



  15. Gönderi paylaşımı yapamazsanız bu grubu pas geçin.



  16. Gönderi paylaşımı yapabildiyseniz, bu grubun adını bir kağıda veya wordpad'a

  17. yazın.


  18. Böyle gruplar bulmaya çalışın.



  19. Bir hesabınızdan 100 tane gruba katılma isteği yollamayın.



  20. Başka facebook hesaplarından'da gruplara üye olun.



  21. Aynı hesap üzerinden çok fazla gruplara katılırsanız; hem gruplara katılmanız belirli bir süre boyunca kısıtlanır hemde katıldığınız gruplarda gönderi paylaşımıda yapamazsınız.



  22. Facebook hesabı satan arkadaşlarda 10 tane hesap satın alın arkadaşlar.


  23. Normal gönderilerinizide bu gruplarda paylaşabilirsiniz.



  24. Bir hesabınızdan 5 grupta paylaşın.



  25. Diğer hesabınıza geçip 5 grup'da daha paylaşım yapıp diğer hesabınıza girin.



Video Paylaşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Arkadaşlar bizim için önemli olan şey videodur. Videolarımız bazen öyle bir tutacak ki, bir ay boyunca hergün yüzlerce paylaşılacak. Sayfa beğenisi artmasında çok büyük bir rol oynayacak. Videoyu gruplarda paylaşmadan önce videoyu yüklerken size aşağıdaki gibi soruları soracak ve videonuz hakkında bilgi vermenizi isteyecek

Ad: Sayfanızın adını buraya yazın.

Altındaki Yer: Arkadaşlar adını buranın burası hemen ad sorduğu yerin altındaki kısım buraya video açıklamasını yazın

Etiketler: Bu kısıma "Retro Video Game", "Racing Video Games", Puzzle Video Games", "Sports Video Games", "Video Game Insdustry", "Mystery Video Game", Strategy Video Game", "Carft"

Bu etiketleri yazın arkadaşlar videonuzun trendlere girmesine yardımcı olacaktır. Trende giren video Devamlı olarak paylaşılır, ayriyeten şuan benden başka trend kasan bireysel kimse yok. Hepsi kurumsal yani ben trende giriyorum ama benim gibi sayfalar yok trend'de pek rakip yok gibi. Siz gelin erkenden yerinizi alın. Aşırı bir rekabet yok anlayacağınız.

Arkadaşlar 0543 504 1972 whatsapp'dan yazarsanız bir grup açalım. Gelmek isteyen olursa buyursun gelsin. Bulduğunuz grupları birbirinizle paylaşırsınız. Gönderilerinizi birbirinizle paylaşırsınız. Etkileşimi artırırsınız böylelikle. Gelmek isteyenler whatsapp'dan yazabilirler.


Başlangıç için kendinize günlük hedef belirleyin arkadaşlar, mesela açtığınzı günden itibaren her 24 saatte 200 sayfa beğenisi hedefiniz olun. 1 hafta boyunca. 2. hafta bunu 300e çıkartın. Emin olun ki başaracaksınız!

Aklımda olan gönderi paylaşımını kabul eden gruplar.

*Türkiye
*Şems-i Tebrezi
*Cübbeli Ahmet Hoca Efendi
*Son Dakika Haberler
*Reklam Yap Para Kazan
*Huzur İslamdadır
*Ciddi Evlilik Tanışma
*Bilgi Vakti

Gönderinizi beğenen kişileri sayfayı beğenmeye davet etmeyi unutmayınız. Ayrıca bir hesap 24 saatte 150 kişiye davet atabilir diğer yönetici veya editor hesaplarınıza girerek davet etmeye devam edebilirsiniz.

Güncelleme 3:


Motive amaçlı buraya anlık istatistlik bırakıyorum gece 1.30




Uçmasak'da Yükseliyoruz

3.Güncellemeden hepinize selamlar dostlar. Sayfamızı açtık, gruplara üye olduk gönderi paylaşmaya ve takipçi kazanmaya başladık. Şimdi ne yapacağız?

Arkadaşlar benim vaktim olmadığı ve maliyetten kaçtığım için ne kendim içerik oluşturuyorum nede makale satın alıyorum. Tbm'nin bu kadar düşük olmasının sebebi copy paste içerik olduğu için söyleyen arkadaşlar olmuştu.

Sizin vaktiniz varsa içeriği kendiniz yazın. Olmadı makale satın alın. Ben bunu yapmıyorum çünkü googleye yönelik başka özgün bir website projem var. Aşırı emek ve maliyet istediği için bunda özgün olarak devam etmiyorum.

Benim tavsiyem 50k takipçiyi geçene kadar sadece facebook'a yönelin. Websitenizin gönderilerini facede paylaşmayın.

50k olduk'dan sonra artık diğer sosyal ağlara ve websitenize hit ve takipçi çekimi yapabilirsiniz.

Benim website copy paste olduğu için sanırım googleden hit hiç gelmiyor. İndex var ama sanırım en son sayfalarda :) içeriği özgün girerseniz googleden de hit gelir diye düşünüyorum.

Diğer Sosyal Ağ Hesaplarını Desteklemek:

Facebook hesabımız artık belirli bir kitleye ulaştığına göre diğer hesaplarımıza yönelebiliriz.

Ben facebook sayfam 100k olduğu zaman instagram hesabı açtım (Sanırım biraz geç kalmışım) Bir haftada 10k takipçi geldi. @Bilgivakti.tr Şuan 20k küsür. Günlük 1k takipçi geliyordu bu 2 gündür biraz yavaşladı. 500-1k arası takipçi geliyor.

Pinterest hesabıma'da günlük 50-100 arası takipçi gelmektedir.

Twitter hesabıma günlük 10-30 arası takipçi gelmektedir.

Arkadaşlar söylemeyi unutmuşum sanırım. Facebook sayfanızı açtığınız zaman pinterest sayfanızıda açın. Pinterestte'de 3-4 saatte bir gönderi paylaşımı yapın.

Şimdi facebook sayfanızdan diğer sosyal ağ hesaplarına nasıl takipçi çekebileceğinizi söyleyeyim.

Normal resimli gönderilerinize hiçbir zaman hesaplarınızın linklerini koymayın takipçi gelmesi için. Çünkü hiçbir zaman aşırı düzeyde resimli gönderileriniz tutmayacak.

Ama videolar böyle değil arkadaşlar, videoları takipçi çekmek için paylaşıyoruz zaten. Bir videonuz bazen 8-10milyon erişime kadar çıkacak. Sayfanızın beğenisi 50k iken videonuza 60k beğeni gelebilecek. Videolar aşırı derece tutabilir. Her paylaştığımız videoların açıklama kısmına. İnstagram, pinterest ve facebook sayfamızın linklerini koyacağız.

Videoyu beğenenler videoyu paylaşacak ve sizin sayfanızın reklamını milyonlara yapmış olacaksınız.

Website İçeriği:

Benim websitemin içeriği tamamen alıntıdır arkadaşlar. Keşke zamanım olsada özgün yapabilsem. Copy Paste yapıyorum arkadaşlar. Mesela onedio, mynet gibi yerlerde içerikleri kopyalayıp kendi websiteme yüklüyorum. İçeriğinizde kesinlikle alıntı yazısı koyun arkadaşlar ve copy paste yaptığınız gönderinin bağlantısını verin. Buradan alıntıdır diye okuyucunuzun göreceği şekilde içeriğin içerisine yazın.

İçeriği paylaştınız diyelim. Sırada öne çıkan görselinin yapımı var arkadaşlar. Ben şahsen kendi yaptığım Şablonu sizlerle paylaşacağım. Bunun üzerinde oynamalar yaparak sizlerde kendinize şablon oluşturabilirsiniz. Bütün görsel tasarımlarınızı bu şablon üzerinden yapabilirsiniz.


Görsel Şablonumuz:


Örnek:




Örnek 2:




Şablon İndirme Linki:
https://dosya.co/0czzaau4ox5x/BİLGİ_SENTEZİ.PSD.html

Örnek Video




Benden bu kadar arkadaşlar, takıldığınız merak ettiğiniz yer olursa konu altından sorabilirsiniz.

Başlayan arkadaşlar gruba gelerek birbirleriyle destekleşebilirler.

https://chat.whatsapp.com/ItaysV6GUZ8DaLd42cUTYs

Merak ettiğiniz soru olursa konu altındanyardımcı olmaya çalışırım.