Öncelikle şu görsellerin ALternatif Metinlerini girin... (Ortam kütüphanesinde ilgili görselleri bularak ekleyebilirsiniz.)







1- Wmaracin seo puanı 76 açıklamada anahtar kelime bulunamadı diyor araştırdım (yoast seo eklentisi kullanıyorum) orada yazı altına anahtar kelime ekleme bölümü çıkıyor hep nette bende onu zaten yapıyorum. Sitenin ana anahtar kelimesi mi olacak ve nereden ayarlayacağım?
https://i.resimyukle.xyz/8dRLez.png

Bu örneği ele alacak olursak;
- Sayfa adı (Yoast için Odak Anahtar Kelimeler) -Sık kusan bebeklere dikkat! > İlk paragrafta "sık kusan bebeklere dikkat" metni geçmesi gerekir. Aynı netin ile Etiketler bölümünde de etiket açmanız gerekir. Makalenin tamamı en az 300 kelime olmalı, alternatif metni olan bir görsel ile desteklenmeli. Diğer makalelere atıfta bulunmak için ortalama 4 Etiket olmalı (her makalede ortak kullanılmalı). Site içi ve Site dışı linkler olmalı.

2- Sitem yandexten index almış ama google index sayısı hep sıfır. Bu normal mıdır? Değilse index almak için ne yapmam gerekli?
Google Sitekit eklentisi ile Analytics ve Search Console u aktif edin.
Search Console da siteadi.com/sitemap.xml sorgusu yapın.

3- Ben siteme görsel eklerken yazıyı yazdığımda ön görsel ekleme kısmından ekliyorum. Bazı makalelerde resimleri ftp ile yükleyin deniyor. Sizce buna gerek var mı?
Öne çıkan görsel, makaleler için doğru tercihtir. Bu ana sayfanızdaki blog kısmında görselinizin görünmesini sağlar. (tema ayarlarında farklılık olabilir) Öne çıkan görsel boyutunu demo temadaki makale görseli boyutunda düzenlemeniz site dizaynı için isabetli olur.

5- Sitem hamilelik, doğum ve bebek bakımı üzerine ve menüler boş kalmasın diye her gün farklı menüye yazı ekliyorum. Sizce bu doğru mu yoksa bir menü için (örneğin bebek) tüm alt menüler için tüm yazmam gereken makaleleri yazdıktan sonra mı diğer menü için içerik gireyim yoksa bu şekilde devam edeyim mi?
Doğru yoldasın... her gün farklı menü (kategori) güzel düşünce, acele etmeden günde bir makale ile yavaş emin adımlarla hareket edin. Kategorilere de Etiketlerdeki gibi seo yapın...

6- Buda tamamen şahsi bir istektir. Siteme göz atıp eksik veya yapmam gereken neler var söylerseniz çok sevinirim.

Zaten yapılması gerekenler içinde var... Bir logo tasarlamaya çalışın...