Merhaba,

Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki bu tamamen benim yapmış olduğum çıkarımlarla alakalı.

Bi çok kişi burada para kazanma umudu ile website açıyor. Hosting, domain, tema vs gibi şeylere tonla para yatırıyor ama uzun süre sonra ya bırakıyor bu işi ya da devam ediyor. Devam etmesinin nedeni acaba kazanabilir miyim, siteye vermiş olduğu emek vs.

Benim daha önce çeşitli website denemelerim olmuştu fakat bu sefer benim için uzun soluklu sayılacak bi deneyim kazandım. Tabi ki ileride gelir getirir getirmez orasını bilemiyor fakat şu anda kazandırdığı miktarın çok çok az olduğunu söylemeliyim.

İnsanlar çeşitli nedenlerle websitesi açıyor fakat Adsense başvurusu yapılınca bi beklenti içine giriliyor ama sonuç umulduğu gibi olmuyor.

Bende 1 sene önce açtığım sitemden şu anda çok çok az kazanıyorum. Sitemin içerisinde yaklaşık olarak 380 adet yazı var. Bazıları 600, 700 kelime. Sitemde hız sorunu yok, hata yok, search console kısmında hatalarım yok ve adsense var. Ayrıca Google News kayıtlı("0" trafik alıyorum. Bu ayrı bi sorun zaten)

Adsense reklamlara tıklama ile para kazandırıyor fakat diğer yandan görüntülenmeye de para veriyor. Sorun tam bu noktada ortaya çıkıyor. Tıklamaya verdiği para ortalama 0,25 kuşur ve 0,50 kuruş arasında oluyor ama insanlar bu reklamlara tıklamak zorunda değil. O zaman diyorsunuz görüntülenmeden neden kazanmıyorum çünkü 1000 görüntüleme başına verdiği ücret kuruşlarla sayılıyor. Şu anda 1000 görüntülenmeye verdiği ücret tam olarak 0,11 kuruş.

Şunu demeliyim ki yaptığım işi severek yapıyor ama Adsense'in bu yaptığını adil bulmuyorum. Eğer insanları reklamlara tıklamaya zorlayamacaksak, o zaman görüntülenmeye para versin.

Adsense'in Gösterim BGBG'sini yükseltmesi gerekiyor veya farklı çözümler üretmeli. Mesela site açılmadan reklam videosu gösterilme vs gibi yoksa farklı alternatifler ortaya çıkmaya başlayacak.

Umarım yakın zamanda çok daha iyi bir alternatif ortaya çıkar.