stroncow adlı üyeden alıntı

CyberPanel ücretsiz, çoğu kişi de memnun.

Dostum hiçbir panel kurmadan tamamen kendim kodlarla yazarak, işin önce nasıl yönetildiğini öğrenmek istediğim için kurmuyorum.

berkaycatak adlı üyeden alıntı

Kullanmak istediğiniz alan adınızın dns kayıtlarına ns1 ve ns2 ekleyin ve ip yazın. Alan adını da buraya yönlendirin


sworks adlı üyeden alıntı

NS adresleri girebilmeniz için sunucuda herhangi bir DNS hizmetinin kurulu olması lazım. Eğer siz sunucuya DNS hizmeti kurmadıysanız Cloudflare veya Godaddy'nin kendi DNS servisi gibi bir hizmeti kullanabilirsiniz.

Domaine yönlendirmek için A ve CNAME kayıtlarını eklemeniz gerekir. A kaydı ip adresinizi işaret eder, CNAME kaydı ise www kullanarak siteye erişebilmek için kullanılır. Mesela Cloudflare 'ı DNS modunda kullanabilmek için önce Cloudflare'a kayıt olun, sitenizi ekleyin ve sonrasında size vereceği NS adreslerini domaininize tanımlayın. En son ise Cloudflare'ı pause durumuna getirip A ve CNAME kayıtlarını tanımlayın. Cloudflare pause modunda kullanılırsa sadece DNS amaçlı kullanılmış olur.

Yazınca karmaşık gibi görünse bile çok basit işlemlerdir, gözünüzde büyümesin. Eğer takılırsanız Youtube üzerinden yabancı bir LAMP kurulum videosu izlerseniz en azından görerek aynısını uygularsınız.




Binbir türlü işlem yaptım, fakat ne yaptığımı artık ben bile bilmiyorum.

En son domainimin A kaydına sunucumun IP adresini girip yönlendirilmesini bekledim.
Domain adresime browser'dan girince sunucumun /var/www/html/{siteadi} klasörüne gittiği ve domainimin sorunsuz çalıştığını görmek beni çok büyük şaşırttı.

Şimdi yavaş yavaş hatırladığım tüm değişiklikleri geri almaya çalışıyorum. Nasıl yaptığımı tamamen anlamak için. Yani bu farkında olmadan başardığım şeyi bozmaya çalışıyorumç
Bu sefer de bozamadım :)

Nasıl yaptığımı bulamadım :)
Yeni bir domain daha eklemek istersem ne yapacam bilemedim :)