yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Biz ilk zamanlardan başladık kendimizi karantina ortamına almayı.

Ve hala bizim sokaktan geçen insanları gördükçe deliriyorum. Zaten komşuluk falan sözde olduğu için aslında umurumda olmaması gerek ama üzülüyorum yine de.

Mesela daha geçen gün bir çocuk babası elinde poşet; içinde ekmek ile kola var. Yahu kim bilir kaç kişi elledi onları. İnsan az dikkat eder. Bu nasıl bir sorumsuzluktur?

Bir bakıyorum bir kadın yanında ufak çocuğu ile sahilden dönüyor.

Yahu hepiniz koca bahçeli evlerde oturuyorsunuz, neyinize yetmiyor? Apartman dairelerinde oturduğu halde evden çıkmayanlar ne yapsın?

İşte bu tamamen bencillik ve cahillik üzerine kurulu maalesef. Bencillik cahilliği daha da körüklüyor.

Bu yüzden kimse hükümetmiş devletmiş vs vs vs suç bulmasın.


Valla hocam baştan sona katılıyorum size. Beşiktaş'ın göbeğinde oturuyorum, sahil 5 dk olmasına rağmen 1 aydır evdeyiz. Diğer bir husus sokağa çıkma yasağının 2-3 gün öncesinde de duyuru yapılmış olsa, yaşananların değişmeyeceği kanısındayım. Maalesef toplum olarak kurallara uymayan, disiplinsiz ve umursamaz olduğumuzu düşünüyorum, benim naçizane fikrim bu. Dün fırının önünde kuyruk var, fırıncı ekmek 5₺ diyor millet hala kuyrukta bekliyor, diğer yandan benzinliklere gidip insanlar yakıt alıyor, öbür tarafa bakıyorsun adam kola ve kek almak için gelmiş ve dün biri daha sırtında çuval içi ekmek dolu :)) Polis adamın tekini durdurmuş yanında küçük çocuk var, polise verilen cevap şu; "Ölürse ölsün benim çocuğum sanane?" Yani tüm bunlardan sonra iyimser olmak mümkün değil.