pinterestten şöyle kazanıyorlar wordpresss eklentisi var bot anlık kaç bin tane konu gönderiyor pinterest hesabına ve oradan tıklıyorlar siteye giriyorlar.

bu wordpress eklentisi ile oluyor. eklenti hem pinteresteki güncel konuları siteye ekliyor sitedende kendi pinterest profiline aktarıyor. ne kadar çok hesap o kadar ziyaretçi demek oluyor. daha sonra adsense yerleşimini iyi yapıyorlar sitede ve böylece tıklanma oluyor.

birde toplu halde webmaster toolstan indexleme yapıyorlar ve ayrıca google aramasından da giriş oluyor. düşünün 100.000 konu bir anda index alıyor.

sadece eklenti değil bunun sitesini bile yapmışlar ücretle hem pintereste hemde wordpress'e otomatik konu ekleme yaptıran servisler var tabi ücretli.


ama bu macera uzun sürmüyor. pinterest yöneticileri çok dikkatli bu konuda. hemen domaini banlıyor ve birdaha paylaşım yapamıyorsunuz. bunu da düşünmüşler bizim webmaster arkadaşlar her gün link kısaltma, VPN kullanma, ve farklı blogspot URL açıp siteye yönlendirme gibi işleri de yapıyorlar domaini banlanan kişiler.