Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İşyurtları Kurumu (İşyurtları Daire Başkanlığı) tarafından ilgili birimlere gönderilen yazıya göre tüm ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz koruma memuru ve diğer personele teşvik ödemesi yapılmasına karar verildi.

Teşvik Ödemesi Kimleri Kapsayacak

Halen ülkemizde süren koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında ceza infaz kurumlarında görevde olup, 30 günü aşkın süredir izolasyona tabi tutulanlar, günlük görevlerde ve vardiyada fiilen çalışan sözleşmeli ve kadrolu personel ile sürekli işçilere, gösterilen özverili çalışmalar ve gayretler karşılığında Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İşyurtları Kurumu (İşyurtları Daire Başkanlığı) tarafından, İşyurtlları Kurumu Yüksek Kurulunun 04/05/2020 tarihli ve 18 sayılı kararının 12. maddesince teşvik ödemesi yapılmasına karar verildi.

Hangi Personel Bu Ödemeden Muaf Tutuldu

Bakanlık merkez ve taşra birimlerinde görev yapan geçici görevli personel ile denetimli serbestlik müdürlükleri ve eğitim merkezlerinde görev yapan görevli personel ise bu teşvik ödemesinden muaf tutuldu.
Bahse konu yazıda, yazı ekinde bulunan 2019 mali yılına ait faaliyet kârından ayrılan tutarın, en geç 11/05/2020 tarihine kadar belirtilen IBAN numaralı hesaba aktarılması, ödeme dekontlarının İşyurtları Daire Başkanlığı'na gönderilmesi istendi.

Belirli Bir Süre Boyunca İzole Edilen Yerlerde Kalmalarına Karar Verilmişti

Bakan Abdulhamit Gül'ün koronavirüs (Covid-19( tedbirleri kapsamında, cezaevilerinde çalışan personelin izole edilen yerlerde kalacaklarını, belirlenen süre boyunca evlerine gitmeyeceklerini belirtmesi üzerine infaz koruma memurları izole edilen yerlere yerleştirilmişti. Bu zor şartlarda yapılan özverili çalışma nedeniyle, moral olması açısından teşvik ödemesi yapılmasına karar verildiği düşünülüyor.

Öte yandan, yapılacak olan bu ödemenin bir kereye mahsus ve 1000 TL olacağı bilgisi edinilirken, henüz bu rakamın kesinliğine ilişkin resmi bir açıklama veya kaynak edinilemedi.

https://www.katipler.org/cte-persone...esvik-odemesi/