Adalet Bakanlığı'na bağlı İşyurtları Kurumu atölyelerinde geçtiğimiz ay hükümlüler tarafından yaklaşık 5 milyon adet maske üretilerek sağlık kuruluşlarına gönderildi.

Sağlık Ürünleri ve Temizlik Malzemesi Alanında 80 Çeşit Ürün

Koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında Bakan Abdulhamit Gül'ün talimat vermesi üzerine üretim planında değişikliğe giden İşyurtları, sağlık çalışanlarının hastanede kullanmalarına yönelik tekstil ürünleri üreterek, bu mücadelede sağlık çalışanlarına destek veriyor. Hükümlüler tarafından imal edilen ürünler içerisinde ameliyat önlüğü, tulum, maske, kolonya, dezenfektan, koruyucu gözlük gibi 80 farklı ürün çeşidi bulunuyor.

Yaklaşık 5 Milyon Maske Üretildi

Koronavirüs ile mücadele edilmeye başlandığı ilk günlerden itibaren düzenli olarak üretim yapan İşyurtları Kurumu, Nisan ayı içerisinde 4 milyon 742 bin maske, 675 bin spanç, 523 bin tulum ve 451 bin hijyen gözlüğü üretti. Bu ürünler Adalet Bakanlığı aracılığı ile sağlık kurumlarına gönderildi.

Temizlik Malzemesi Üretimi Kapasitesi Artırıldı

İşyurtları Kurumu tarafından hijyen ve temizlik malzemesine yönelik üretim kapasitesi artırıldı. Geçtiğimiz son 30 gün içerisinde, 390 ton sıvı el sabunu, 258 ton yüzey temizleyici, 249 ton sıvı bulaşık deterjanı, 86 ton yağ çözücü, 60 ton kolonya, 39 ton cam temizleyici ve 5 ton oda spreyi üretildi. Nisan ayı içerisinde toplam 1330 ton üzeri hijyen ve temizlik malzemesi üretilerek vatandaşların ihtiyaçlarına hükümlü eliyle karşılandı.

İmal Edilmeye Devam Edilecek

Dünya gündeminde olan koronavirüs (Covid-19) pandemi nedeniyle mücadele kapsamında, malum süreç sonlanana kadar Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu'nca sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik hükümlüler tarafından tekstil ürünü, hijyen ve temizlik malzemesi üretilmesine devam edileceği bilgisi edinildi.

Kira Almayarak Sürece Destek Verileceği Belirtilmişti

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında İşyurtları Kurumu tarafından kiraya verilen ve koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan kantin, büfe gibi işletmelerden kira alınmayacağını, alınmış olan kira bedelleri var ise geri iade edileceğini, bu kapsamda yaşanacak mağduriyetleri asgari düzeyde tutmaya çalışacaklarını belirtmişti.

İşyurtları Nedir

İşyurtları, tutukevleri ile ceza infaz kurumları bünyesinde tutuklu ve hükümlülerin sanat ve mesleklerini geliştirmek ve korumak, tutuklu ve hükümlülere sanat veya meslek öğretmen, üretilen ekonomik değerleri pazarlamak amacıyla oluşturulan atölye, tesis ve buna benzer ünitelerdir.

https://www.katipler.org/hukumlulerden-saglik-calisanlarina-5-milyon-maske/