Aelf Çapraz Zincir Transfer Protokolünü başlattı



Blockchain teknolojisi küresel kullanımda arttıkça güvenilir performans, çok yönlülük ve blockchain birlikte çalışabilirliği talebi artmaya devam ediyor. Mevcut zorluklar ve izole edilmiş blok zincirleri, genel uygulama geliştirmeyi ve blok zincirinin gerçek potansiyelinin kilidini açmayı açıkça kısıtlıyor. Çapraz zincir teknolojisinin geliştirilmesi, blok zincirleri arasındaki bilgi boşluğunu kapatmıştır.

Blockchain, dağıtılmış bir defter olarak görülebilir ve bağımsız bir defteri temsil eder. Çapraz zincir teknolojisinin önemi, farklı defterler arasındaki iletişimi sağlamak ve izole edilmiş bir blok zincirin birbirine bağlı bir ekosisteme dönüştürülmesidir. Çapraz zincir teknolojisinin blok zincirinin uygulama değerini sınırsız olarak artıracağı söylenebilir ve blockchain ekosistemlerinin gelecek nesillerinin temel teknik desteğidir.

Açık bir blockchain ağı olarak ekip; çapraz zincirin kullanım kolaylığı, ölçeklenebilirliği ve güvenliğine özel odaklanarak Aelf’in çok seviyeli 'ana zincir - çoklu yan zincirler' yapısına dayalı bir çapraz zincir transfer protokolü geliştirdi. Protokol, bağımsız blockchain sistemleri arasında çapraz zincir transferleri gerçekleştirerek farklı blockchain sistemleri arasında varlık transferi gerektiren uygulamaları destekler.

Protokol, çapraz zincir transferleri için standart bir çözüm ve blok zincir sistemleri arasındaki çapraz zincir varlık transferleri için birleşik bir özellik sağlar. Protokol, aynı zamanda merkezi olmayan çapraz zincir varlık transfer hizmetlerinin oluşturulması için standartlaştırılmış bir arayüz ve veri yapısı sağlayarak geliştiriciler için ortak bir çözüm sağlar.

Hedef


Bu protokolün amacı, şu sorunları çözmektir:
1. Farklı blockchain protokollerinin uyumsuzluğundan kaynaklanan veri bağlantısı kesilmesi ve düşük birlikte çalışabilirlik problemlerini çözmek
2. Ortak çözüm ve standart arayüz nedeniyle düşük verimli/yüksek maliyetli çapraz zincir varlık transferi problemlerini çözmek

Uygulama Senaryosu

Bu protokol, aşağıdakiler için uygulanabilirdir:
1. Blockchain sistemleri arasında çapraz zincir varlık transferleri.
2. Blockchain sistemleri arasında zincirler arası varlık takasları (değiş-tokuş).
3. Blockchain sistemleri arasında varlık kanıtını bitirmek.

Farklı blockchain sistemleri, sayısız yönetişim protokolü ve veri yapısı kullanacaktır; bu nedenle çapraz zincir transferleri sırasında çeşitli blockchain protokolleriyle uyumlu birleşik veri formatı standartları oluşturmak ve ortak varlıklar çapraz zincir standartları oluşturmak gerekir. Başka bir deyişle, varlık çapraz zincir transfer verilerinin standart yapısının tanımlanması gerekir.
Çapraz zincir varlık transfer süreci, Merkle Proof (Kanıt) mekanizmasına dayanan çapraz zincir Existence (Varlık) Kanıtına dayanır. Farklı blok zincir sistemleri arasında çapraz zincir doğrulaması elde etmek için birleştirilmiş bir doğrulama yöntemi oluşturmak gerekir, bu da çapraz zincir varlığının kanıtlanmasının standart yöntemini tanımlamayı gerektirir.

Blockchain dünyasının geleceği kaçınılmaz olarak çok zincirli simbiyoz hali olacaktır. Zincirler genellikle oldukça heterojen olduğu için zincirler arasındaki bilgi ve değerin serbest iletişimi, her blok zinciri uygulamasının ekosistem sınırını genişletmek ve bir sosyal ekonominin entegrasyonuna yardımcı olmak için birleşik bir çapraz zincir protokolü takip edilerek verimli bir şekilde anlaşılabilir. Aelf’in çapraz zincir transfer protokolü, zincirler arasındaki çapraz zincir etkileşimini kavrama girişimidir. Aelf ekosisteminin geliştirilmesi ve büyümesi ile Aelf çapraz zincir transfer protokolünün değeri artırılacaktır.

[b]Çapraz Zincir Aktarım Protokolünün Türkçe sürümüne aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://drive.google.com/open?id=1pQ38AY_i2y-pGE7SC32PBKTJEnfo4BDp


KAYNAK: https://medium.com/aelfblockchain/cross-chain-transfer-protocol-launched-49a579407fce