Merhabalar hocam, bundan 5 yıl önce bende kendime aynı soruları soruyordum. Yaratanın olduğuna eminim ama neden yaratıldığımı öğrenmek istiyordum. Bunu nir hocaya sorduğumda bana şu yanıtı vermisti: "Şimdi ben bir öğretmenim, eğer öğrenciler olmasa benim öğretmen olmam hiçbir anlam ifade etmeyecek." Buradan böyle bir kıyaslama yapmıştı ama bu beni tatmin etmemişti.

Günlerce cevabı aradım daha sonra bir arkadaşımla tartışırken bu soruyu yönelttiğimde biraz durakladı ve bana dedi ki "Şimdi ben gelsem sana desem ki bir oyun var, oyunda sandalyeyi şuradan alıp şuraya koyarsan oyunu kazanmış olacaksın ve sana her istediğini alabileceğin kadar para vereceğim ancak oyuna girdiğin halde bunu yapmazsan ömrünün sonuna kadar hapishanede kalacaksın desem. Sen bu oyuna girmek ister miydin istemez miydin? " Ben biraz duraklayınca " Samet şimdi kimseyi kandırma gözün kapalı kabul ederdin dedi" ve haklıydı da biri bana bu kolay bir şeyin karşılığın böyle büyük bir ödül verse gözüm kapalı kabul ederdim.

Yani Allah hepimize insanın ne olduğunu söylemiş ve eğer insan olup görevleri yerine getirirsek bizi cennete, görevleri yerine getiremezsek cehenneme koyacağını söylemiş olabilir. Eee tabiki aklın yolu bir olunca hepimiz bu ufak görevler karşılığında cennete gitmek için insan olmayı seçmiş olabiliriz.

Bir hoca ölümden sonra neler olduğunu anlatıyordu. Bir ayet veya hadisten bahsetmişti (bulabilirsem konuya eklerim) öldükten sonra hesaba çekildiğimizde kimse ben neden yaratıldım demeyecek diyordu. Yani ben buradan yaratılıp yaratılmayacağımızın önceden bize sorulduğunu ve bizim de bunu kabul ettiğimizi sonucunu çıkartıyorum.