"yaratılış" konusuna sadece neden diye yaklaşırsanız sonuca ulaşamazsınız. nedeni nedir bilemeyiz ama inancınız doğrultusunda bu iş böyle.
sadece dünya değil 7 alem ve bu alemlerde canlılar yaratılmış ve yaşadığımız dünya da bir sınav yeri olarak belirlenmiş.
herkesin eşit yaratılması konusunda eşitlik ve adalet konusundaki farklılığa dikkat çekmek isterim. örneğin dünyanın en zengin insanı olma şansı size verilebilir ama aynı zamanda 2 ayağınız ve 2 elinizde olmayacak mesela gibi. ve her canlının da imtihanı farklı konulardan oluyor. neden mi? nedeni yok, işte böyle.
yaratılıştaki diğer bir yazılan ben insanı yaratsam ve gidip köpek tecavüzcüsü olsa meselesine gelince. şu anda insanoğlu yapay zeka ile uğraşıyor ve kendi kendine öğrenebilen ve karar verebilen robotlar belki 10 yıl sonra başka formlar yapılacak ve bunlar herhangi bir yanlış karar verse o zaman insan oğlu kendini lanetlemeli mi ben yarattım diye?
din konusunda rehberiniz sadece Kuran-ı Kerim olmalı ve aradığınız tüm soruları kendi dilinizdeki kabul gören çevirilerde aramalısınız.