10 ay 3 günlük olarak dünyaya gelmişim. Oda sezaryenle. Sanki başıma gelecekleri biliyormuş da çıkmıyormuş gibi.
Ailem maddi durumları olmadığı hastane masraflarını ödeyemeyecekleri için beni hastaneden tanımadıkları bir kadının çantasında kaçırmak zorunda kalmışlar. Bu iyi plan. Babamın önceki planı dışarıda bulduğu urganla beni bağlayıp hastanenin üçüncü katındaki pencereden sarkıtmak olmuş. Annem saçmalama deyince vazgeçmiş plandan. İyi mi olmuş kötü mü olmuş bilemedim.
İki aylıkken ağladığım için önüme konan piramit şeklinde bir oyuncağı parçalamışım. Ablam zamanında hürriyet gazetesinden bilim-teknik konulu bir şeyden dolayı almış. İki çocuk annesi hala piramidimi parçaladın der durur.
5 aylıkken kuzenim(4 yaşında) ucuna naylon bağladığı sopayı sobada yakıp üzerime damlatmış. Gerekçesi ise üşümüş olma ihtimalim. Tam tutturamadığı ve erken fark edildiği için bir yerim yanmamış ancak bu üzerime bir kova su dökülüp ilk boğulma tehlikesini atlamamın önünde bir engel oluşturmamış tabi.
İlk rakımı(ve son oldu) 6 aylıkken içmişim. Bir oğlu olunca içkiyi bırakacağına söz vermiş olan babam bu sefer oğlu olduğunun keyfine içmeye devam etmiş. Babamın kucağında babam içerken yapışmış bardağa götürmüşüm ağzıma. Allahtan peder o kadar sarhoş değilmiş de ilk yudumdan sonra almış elimden. Yoksa alkol komasından ölen en genç insan olma ihtimalim varmış.
8 aylıkken evin önünde kedilerle oynarmışım. Kedinin birini oynarken boğup öldürmüşüm. Hala vicdan azabı çekerim. (RIP Zilli)
Kafamdaki ilk dikiş izleri ( ve maalesef son olmadı) 11 aylık olduğum dönemlere rastlar. Düşüp budanmış dalın köşesine kafayı vurunca sağlık ocağında 6 dikiş atmışlar. Orada olma gerekçem ise ağaçtaki kuşu yakalamaya çalışmak. (Çok zeki bir çocuk değilmişim anlaşılan)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bir yaşına kadar insanın başına gelmesi muhtemel bazı olaylar hocam. Umarım katkısı olur.