Eryaman : Gayet nezih hemen hemen her bölgesinde her çeşit işinizi halledebileceginiz Çarşı , pazar , market alışveriş merkezi vs bulunmakta Kızılay'a ulaşım metro ile 35-40 dk .

Keçiören : şahsen okulum otarafta Eryamandaki imkanlar bire bir ordada var ulaşım metro otobus daha hızlı bir şekilde Kızılay'a inersiniz kiralar yer yer değişkenlik gösteriyor her bütçeye uygun bulabilirsiniz.

Batıkent : Son derecenezih bir semt aynı şekilde ulaşım metro ile cok kolayca Kızılay'a gidebilirsiniz kiralar bütçenize uygun bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Doğma büyüme Ankara'dayım şahsen ben Batıkentten evde almak istemişimdir her zaman bulursaniz uygun batikent kesinlikle gayet nezih yeri gelir balkonda oturur kafada dinlersiniz yeri gelir geceleri dışarda eğlenedebilirsiniz hemen hemen her yere yakın tam ortada sayilabilecek biryer kira durumundan tam emin değilim ama illaki 1000 liraya kadar bulunur. Keçiörende 500 e de var 2500 e de , Eryamanda 1000 liraya bulursaniz direk atlayin tek kriteriniz metroya yakın olması olsun Eryaman 1-2 , Devlet mahallesi , eryaman 5 duraklarının çevrelerindeki evlere bakabilirsiniz 3. etap dan uzak durun ulaşım aracınız yoksa sıkıntı sizin için.