ubingoldag adlı üyeden alıntı

Seni hep insanlara yardımcı olurken görüyorum ve buna ciddi mesai harcıyosun. Bence bu değerlendirilmeli 😂

2000 kelime makale için uygun hatta daha az olması daha kötü olur. Düzgün bir h etiketi temelleri atılırsa bence 2000-4000 arası olması gerek bir makalenin. Böylelik hem google botları aradığını bulsun hem kullanıcılar aradıklarını ve arayacaklarını bulsun. Ben makale yazılırken hem anahtar kelimeye yoğunlaşılmasına hemde alt anahtar kelimelere yoğunlaşılmasını savunuyorum ki google da farklı varyasyonlarda görüntülenebilsin. Bunun içinde 2000-4000 kelime ideal olacaktır. Ayrıca 300-400 kelimelik yazılar özgün olsa bile kopya içeriğe oldukça yakın olabilir. Düşünsene herkesin ‘antik kent’ makalesinin 300-400 kelime olduğuna. Herkes aynı şeylerden bahsedecektir.


Seni hep insanlara yardımcı olurken görüyorum ve buna ciddi mesai harcıyosun. Bence bu değerlendirilmeli 😂
Teşekkür ederim. Bilgi dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum hepsi bu.

2000 kelime makale için uygun hatta daha az olması daha kötü olur. Düzgün bir h etiketi temelleri atılırsa bence 2000-4000 arası olması gerek bir makalenin.
Makale metnin bölünmesini söylememdeki etken, uzun metinlerin çok fazla okunuyor olmaması üzerineydi. Elbette uzun makaleler de okunuyor. Ama daha çok ilgi çekecek başlıkları okunuyor. Ben uzun makalelerin tamanının okunduğuna itibar etmiyorum. Eğer yanılıyorsam, ziyaretçilerin bir makalenin bulunduğu linke giriş ve çıkış zamanlarına bakılmalıdır. Okunacak makale süresi ortalama 3-5 dakika olmalıdır.

Böylelik hem google botları aradığını bulsun hem kullanıcılar aradıklarını ve arayacaklarını bulsun. Ben makale yazılırken hem anahtar kelimeye yoğunlaşılmasına hemde alt anahtar kelimelere yoğunlaşılmasını savunuyorum ki google da farklı varyasyonlarda görüntülenebilsin. Bunun içinde 2000-4000 kelime ideal olacaktır. Ayrıca 300-400 kelimelik yazılar özgün olsa bile kopya içeriğe oldukça yakın olabilir. Düşünsene herkesin ‘antik kent’ makalesinin 300-400 kelime olduğuna. Herkes aynı şeylerden bahsedecektir.
Özellikli bir konuda makale yazıyorsanız eğer bu dediklerinizde haklısınız. Genel makalelerde konu zaten genel olarak bilindiği için uzun makalenin pek anlamı olmuyor. Arama motorları için yeteri kadar etiket kullanımı sağlanır ve bunlar diğer makalelerdeki etiketler ile birleştirilirse o zaman botlar tüm içerikleri indeksleyecektir. Siz bir makaleyi diğer bir makale ile bağlamıyorsanız botlar sadece o makalede indeks alır ve sitenizden çıkar.
300-600 kelimelik makaleler okunabilirliği fazla olan makalelerdir. Okuyucuyu sıkmaz. Elbette bu her uzun makaleyi okumaktan insan sıkılır anlamı çıkartmaz.