Merhaba arkadaşlar,



2015'in son aylarında yazılıma yavaştan giriş yaptığımı hatırlıyorum. Yani 19 yaşımda başlamışım. 19 yaşına kadar programlama ile uzaktan yakından alakam yoktu. Yukarıdaki video ise yazılıma başladığım zamanlara ait. Bir forumda yaşadığım sorunu anlatmak için ekran kaydı almışım. Butona sürükle&bırak yaptırabildiğim için sevindiğimi hatırlıyorum. Tek başına, internetten video izleyerek (ücretsiz video, kurs değil!) ve makale okuyarak yazılımda gelişim katedebildiysem siz daha iyisini yapabilirsiniz arkadaşlar. Üstelik ben yazılımı kopuk kopuk öğrendim. İlk zamanlar 3 ay devam edip, 3 ay bırakıyordum. Tabi daha sonra farkettiğimde, bu meslek bir kenara bırakıldığında yavaş yavaş unutuluyor. Bu sebeple devamlı ücretli/ücretsiz projelerin içerisinde yer almaya gayret ettim. Unutma problemi ortadan kalktığı gibi, başlangıca oranla önemli bir yol katettim Elhamdulillah.

Yazılıma başlamalı mıyım, yazılımcı olmak zor mu, hangi dili seçeyim, şunu mu yapayım bunu mu yapayım diyerek zaman kaybetmeyin. Yaşınızı bahane etmeyin. Eğer isteğiniz ve az da olsa kabiliyetiniz varsa azimle, sabırla ve istikrarlı bir şekilde çalışarak ilerleyin inşAllah.

Bu konuyu açmamdaki gayem gençleri, kendini genç hissedenleri teşvik etmektir. Ciddi bir acemilik seviyesinden, en azından iş görür pozisyona geliniyor mu diye merak etmeyin ve bir an önce adım atın diye konuyu açma isteği duydum.