Merhaba arkadaşlar, bugün emniyetten çağırıldım sebebi ise forum sitemde bir kullanıcının yayınladığı karikatür telif hakkına takılmış. hak sahibi penguen dergi şu an kapanmış.

yarın ifade vermeye gideceğim. nasıl bi ifade vermem gerekli. mesela ben yer sağlayıcıyım, kullanım sözleşmesi açık şekilde ortada. mehkeme talep ederse üyenin ip ve mail adreslerini verebilirim deyip işin içinde çıkayımmı.

penguen dergi mali hak devir sözleşmesi gereğince şikayette bulunmuş.


forum kurallarımda yani kullanım sözleşmemde şu maddeler mevcut.


  • Bu forumların yöneticileri ve moderatörleri her ne kadar, her türlü uygunsuz ve itiraz edilebilecek içerik ve materyali olabildiğince kısa sürede forumdan silecek olsalar da, bütün mesajların incelenmesi mümkün olamayabilir. Forumlara gönderilen her mesaj, onu gönderenin görüşlerini yansıtmakta ve yazarının sorumluluğu altında olup, kendilerine ait mesajlar dışında moderatörler ya da adminler kullanıcı mesajlarının içeriğinden dolayı sorumlu tutulamazlar.


  • Forum’a gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.


  • Yasadışı herhangi bir içeriği forumda yayımlamak kesinlikle yasaktır. Yasadışı yazılım warez, null, crack, serial vb. ve müzik mp3, video klip vb. paylaşımı yapan üyelerin hesapları pasif hale getirilir.

  • Açıklama yapmadan mesajları silme, düzenleme, taşıma yada forumda muhafaza etme hakkı bize aittir


  • Paylaşılan içeriklerde kaynak belirtilmesiz zorunludur. Ancak içerik sadece kaynağın reklamlanması için kullanılır ise içerik silinecekitir.