Askerdeyken izne ailemin yanına geldim geçen sene (12 Kasım). İzin günüm 2 gündü tabi ki ziyaret için yetersiz bende rapor almak istedim ve askerdeyken revirde psikolojim bozuldu diyenlere 10 gün minimum izin verilip hava değişimine gönderiliyordu. Aklıma o geldi ve hastaneye gittim. Buraya kadar her şey normal..

Bende Ankara 'da şehir hastanesinde randevu aldım ve uyku bozukluğu ve dikkat dağınıklığı üzerine Psikiyatriden muayene oldum. Konuşmanın seyrinden anladım ki beni dinleyen doktor rapor vermeyecek bende bir kaç psikolojik rahatsızlık daha ekledim. 30 yaşımda askere geldim dayanamıyorum sinir patlamaları oluyor gibisinden doktoru etkilemeye çalıştım.

Sonuç: Doktor bana şizofren teşhisi koymuş ve risperidon adında şizofren ilacı yazmış. Raporda vermedi dümdüz beni askere gönderdi. Ben sıradan bir ilaç sandım ve şizofren teşhisi koyduğunu da bana söylemedi. Madem şizofrenim neden rapor vermezsin veya askere elverişli değil demezsin. Eğer değilsem o ilacı bana neden yazarsın.(İlacı kullanmadım ihtiyacımda yoktu). Öyle bir çelişkili durum söz konusu.

Şimdi güvenlik sertifikası almak istesem alamıyorum iş bulsam giremiyorum. Güvenlik kurslarına giden bilir 6 poliklinikten sağlık raporu alınıyor heyete gidiyor vs ben bundan yararlanamıyorum çünkü psikiyatriden daha önce muayene olmuşsanız ikinci defa tedavi veya kontrol yok direkt red yiyosunuz. Fabrikalara felan iş başvurusu yapmak istediğimde bile sağlık raporu isteniyor ve bana hiçbir doktor sağlam raporu vermiyor. Bu pandemi sürecinde zaten iş bulması sıkıntı bulduğuma da giremiyorum.

Cimer'e yazdım 3 ay oldu neredeyse cevap gelmedi. Değerlendirme aşamasında diyor öylece bekliyor. risperidon ismini gören doktor kaçıyor benden. İnternetten araştırdım hakem hastaneye müraacatta bulunmak lazımmış pandemiden dolayı hakem hastane muhabbeti yok.

Not: Doktora şiddete karşıyım ama gerçekten psikolojim bozuldu insanı mecbur ediyorlar 3 hastane gezdim bir psikiyatr da demedi ki otur anlat bakalım var mı bişeyin? E nabız da bir kere psikiyatri muayenesi yazıyorsa içeriğe bakmadan "Sağlam değildir" raporu veriyorlar.

Not 2: Jilet faça izi herhangi yara izi ve dövmem yoktur.

Açıkçası burada dert anlatılır da derman bulması zor okuduğunuz için teşekkürler fikri olan varsa yazabilir.