Herkese selam,


Binance, affiliate (satış ortaklığı) programı kapsamında kripto paralarla ilgili web site ve geniş kitlelere sahip sosyal medya hesapları olan kullanıcılara %51'e kadar komisyon indirimi tanımlayabilmektedir. Normal kullanıcılara ise sabit %20 komisyon indirimli referans linkleri oluşturma hakkı verilmektedir.


%20 referans linki ile üye ol - referanssız üye ol


Referans linki ile üye olursanız kazancınız ne olacak?

Binance'in alım ve satım işlemlerinde aldığı komisyon oranı %0.1 yani binde 1'dir.
Hesap açtıktan sonra BNB coin alırsanız eğer komisyon oranı %0.075 olur. (%25 daha az komisyon ödersiniz.)
%20 referans linki ile üye olmanız durumunda ise %20 daha az komisyon ödeyerek toplamda %0.060 komisyon ödersiniz.
Örnekle açıklayalım. Binance'e 1.000$ yatırdığınızı ve bir ayda toplamda 30 al-sat işlemi yaptığınızı farz edelim. Bu durumda 30.000$'lık işlem yapmış olursunuz.

Referanssız bir kod ile üye olmanız ve bnb coin almamanız durumunda sizden 30$ komisyon ücreti kesilir.
%20 referans kodu ile üye olmanız ve bnb coin almamanız durumunda sizden 24$ komisyon ücreti kesilir.
%20 referans kodu ile üye olmanız ve bnb coin almanız durumunda ise sizden 18$ komisyon ücreti kesilir.




Referans linkiyle üyelikte dikkat edilmesi gerekenler?


Paylaşılan referans linklerine tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda referans kimliğinin hemen altında "Komisyon indirimi oranınız: 20%" uyarısına dikkat etmelisiniz. Bu alanda hiçbir şey yazmıyorsa komisyon indiriminden faydalanamazsınız. Binance, kazanılabilecek en yüksek komisyon indirimini %20 olarak belirlemiştir. Bunun üzerinde komisyon indirimi kazanılmıyor.



Referans linkiyle nasıl para kazanabilirim?


Binance hesabı açtıktan sonra uygulama üzerinden referans > +referans linkinizi oluşturun butonuna tıklayın. Eğer yeni kullanıcıysanız veya Binance affiliate programı kapsamında bir anlaşmanız yoksa alacağınız %20 - arkadaşlarınızın alacağı %0 şeklinde bir alan açılacak. Bu alandan arkadaşlarınızın alacağını %0, %5, %10 veya %15 yaparak komisyon linki oluşturabilirsiniz.



Komisyon linki oluşturduktan sonra Youtube videoları çekerek, sosyal medya hesaplarınızdan ve varsa web sitelerinizden paylaşarak para kazanabilirsiniz. Bu konuda biraz sabırlı olmanız ve emek harcamanız gerek.

Ne kadar kazanç sağlayacağınızı örnekle açıklayalım; %10 alacağınız, %10 arkadaşlarınızın alacağı şeklinde bir link oluşturdunuz. Bu durumda sizin linkinizle üye olan bir kullanıcının yaptığı her işlemde yaklaşık %0.01 (on binde 1) komisyon alırsınız. Çok küçük bir rakam olarak görülse de kullanıcıların günde onlarca işlem yaptığını düşünürseniz güzel gelir elde edebilirsiniz.


Komisyon sıralama listesinde referans linkini paylaşarak kullanıcıların yaptığı işlemlerden para kazananlara ulaşabilirsiniz. Mart 2021 istatistiklerine göre 1. olan kişinin kazancı 1559 BTC (yaklaşık 90 milyon dolar) kazanmış durumda.




Binance Referans Linkimi Nerelerde Paylaşabilirim?


Gözlemlediğim kadarıyla kullanıcılar en fazla Youtube üzerinden referans linkleriyle üye oluyor. Örneğin "Binance'e nasıl üye olunur?", "Binance hesabı açma", "Referans linkiyle nasıl üye olunur?" konulu videolar hazırlayarak açıklama ve yorum kısmına referans linkinizi ekleyerek referans linkinizle üye olanların sayısını artırabilirsiniz.

Youtube
Medium.com sitesine üye olarak bilgilendirici bir metnin içine referans linkinizi ekleyebilirsiniz.
Steemit.com sitesine üye olarak bilgilendirici bir metnin içine referans linkinizi ekleyebilirsiniz.
Twitter hesabınızdan günde bir defa referans linkinizi paylaşabilirsiniz. (Çok sık paylaşım durumunda hesabınız askıya alınabilir.
Yabancı dili iyi olan arkadaşlar yabancı dilde içerik üreterek daha fazla kitleye hitap edebilir. Böylece daha fazla para kazanabilir. (Özellikle şu sıralar Binance, Ortadoğu piyasasına önem vermiş durumda. Arapça, Farsa metinler hazırlayabilir veya videolar çekerek daha fazla kitlenin referans linkinizle üye olmasını sağlayabilirsiniz.)



Yabancı dilde içerik hazırlayan arkadaşlar referans linkindeki /tr/ kısmını /en/ ile değiştirmelidir. Örneğin;

%20 komisyon indirimi sağlayan referans linkim: https://accounts.binance.com/tr/register?ref=C15HJGN1 bu
Yabancı dilde referans sağlıyorsanız İngilizce için /tr/ kısmını /en/, Almanca için /de/, İtalyanca için /it/ olarak değiştirmelisiniz.
Makale veya Youtube videosu ile içerik oluşturduktan sonra Google aramalarında üst sıralara çıkmak için Facebook, Twitter, Plurk, Scoop.it, Tumblr, Reddit, Linkedln... gibi sosyal medya hesaplarında paylaşım yaparsanız Google aramalarında video veya makalenizin üst sıralara çıkmasını sağlayabilirsiniz. Sabır her şeyden önemli. Ben de sabırla içerik üretmeye başladım. 1 yılın sonunda neler olacak merakla bekliyor olacağım.


Soruları olanlar yazabilir, müsait olduğumda sorularınıza dönüş yapacağım. Hepinize sağlıklı günler.