arkadaşlar yıllardır php kullanırım, oop, design pattern, laravel, lumen, symfony vs gibi yöntemlerle her türlü problemi çözüyorum ama phpnin derinliklerinde yatan çok çılgın özellikler var. reflection, reactphp, swoole falan derken birkaç yerde yield diye birşey gördüm ve memory'yi acayip verimli kullanması sebebiyle çok ilgimi çekti

internette çok araştırdım, hem ingilizce hem türkçe dökümanları okudum ama hiçbirisi bu yield olayının mantığını tam olarak anlatmıyor. sadece kullanım şeklini anlatıyor. benim lanet olası bir huyum var. birşeyi kullanmak tamam ama onun mantığını acayip merak ederim. örneğin "return" olayının mantığını biliyorum, lisedeyken assembly dersini görüyorduk ve bir fonksiyonun başka bir fonksiyona değer döndermesi olayının nasıl olduğunu falan anlamıştım. aynı şekilde recursive fonksiyonlar, classlar vs hepsinin mantığını anlayabiliyorum ama bu yield'in mantığını bir türlü anlayamıyorum.

şimdi yield şöyle kullanılır böyle kullanılır şeklinde değil de yield yazdığımızda php çekirdeği nasıl davranıyor, bu işin şeması algoritması bilmemnesi nedir falan bunları merak ediyorum. yield'in nasıl kullanıldığını ve memory'yi verimli kullanılması gibi özelliklerinin olduğunu zaten biliyorum bunları tekrar buraya yazmanıza gerek yok. yield yazınca arkaplanda neler oluyor bana o lazım. işin mantığını anlatan olmazsa en sonunda php çekirdeğini indirip kodları okuyup mantığı kendim çözüp buraya yazarım artık. teşekkürler.