Clickbait bir başlıktan sonra konuya geçeyim.

Çok uzun zamandır seo ile ilgileniyorum 10 sene dolmuş olması gerek. Çok yüksek hitli kaliteli sitelerim oldu. Eskiden sadece içerikle uğraşıyorduk şimdi tema sorunları karşımıza çıkıyor.

Şimdi arkadaşlar Google artık mobile çok önem veriyor. Hız çok önemli. Ben normalde Wordpress ücretsiz temaları kullanıyordum. Sadece dandik bir tema ile 1.1 milyon hit almış bir projem vardı. Hep kafalara oynuyorum.

Taaa ki Newspaper ile tanışana kadar. Bu temayı A'dan Z'ye çözemem 1 hafta aldı. Şimdi siz sorabilirsiniz neden böyle. Çünkü Pro eklentileri temalarda işler biraz değişiyor.

Arkadaşlar Nginx alyapılı bir sunucuda sitelerim var açılış hızları mükemmel.

Newspaper temasına dönelim. Şimdi bir cache sistemi veya cloudflare kullanıyorsanız tema zaten gtmetrixte %90 verir. Benimde öyle ama alt sayfalara hiç bakmıyordum.
Bana 1 ay önce seach conseleye uyarılar gelmiş LCP uyarıları sütedeki tüm konulara gelmiş. Kırmızı yanıyordu uyarılar.

Ben site ile neredeyse 1 sene ilgilenmedim sonrasında üstüne düşeyim dedim üstüne düştükçe site geriye düştü. Bunu ben bu temaya bağlıyorum. Mobilde ciddi yavaş tema. Masaüstündede alt konuları taradığımda gtmetrixte yavaş. Bu temayı mükemmele getirmek için 1 hafta uğraştım sonucu böyle görünce resmen çıldırdım.

Şimdi sorunu bir şekilde çözebilirim ama yapsam mı bilmiyorum. Astra veya Hello tema geçebilirim.

Şimdi temanın çok eklentisi var yanında gelen bunlar çok sıkıntı yaratıyor.
Temada mobil plugin var. Aktif ederseniz tema hızlanıyor ama sayfalar kısmında composer ile oluşturduğunuz sayfaları görmüyor. Bende mesela blog sayfası composer ile oluşturulmuş. Haa nasıl çözerim konuya girince mobil görünüm kutusu var oraya kodlama yapmak lazım, wordpressten son 10 konuyu göster çek gibi. Ama iyi bir görünüm için css ile desteklemek lazım. Anasayfada sorun yok. Ama pek uğraşasım gelmiyor. Temadan biraz soğudum açıkçası. Mobilde ön sayfada sadece linkler gözüküyor pek sevmiyorum.

Kısacası Newspaper teması SEO bilgime dayanarak söylüyorum hantallık konusunda çok kötü temayı 1 ay önce aktif ettim. Sonuçlar kötü. Konu içine bir youtube linki koyunca oda resmen hızı göçertiyor.

Şimdi şöyle düşünebilirsiniz, ya benim sitem hızlı ya işte o öyle olmuyor sizin nsıl gördüğünüz değil goolenin nasıl gördüğü önemli.

Şimdi Astra kur onunda anasayfasını düzenle bir ton iş.
Eskiden mobil bu kadar etki etmiyordu ama artık hız mobil sıralamaya direk etki ediyor arkadaşlar.

Bir test yaptım nespaper aynı sayfa mobil 12 puan alırken pagespeedte Astra 55 filan alıyordu çok fark var yani.

Şimdi ben cache eklentisi kullanmıyorum sunucunun kendi cacheleme sitemi var. nginx cache. Autoptimize eklentisini kurdum birde Async denen bir eklenti var ikisi çok faydalı hem css js dosyalrı sıkışıyor. Hemde kod yardımıyla sanırım sayfa acıldıktan sonra yüklenmesini sağlıyor. Bu 2 eklentiyi kurduğum halde hiç birşey değişmedi.

Kısaca görsele önem vermeyin hızda hem anasayfa hem alt sayfaları hem masaüstü hem mobil için test edin pagespeed kullanın özellikle

Search console de eğer hata varsa bu ceza olarak yansıyor arkadaşlar.
Bakalım ne yapacağım daha karar vermedim.

Astra full almayı düşünüyorum yada elemantor full eklenti alınabilir oda mantıklı.

Katkılarınızı sunarsanız sevinirim.
Konuyu faydalı bulduysanız bir beğeni de iyi olur...

sevgiler saygılar.