yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Themeforest satış sayfasında 109,697 sales yani 100 binden fazla satılmış bir temadan bahsediyorsunuz ve kullanmayın diyorsunuz.

Misal Newspaper tema yapımcısı tagDiv WP Super Cache kullanılmasını öneriyor. Yani gidin Wprocket gibi ücretli cache eklentisi kullanın demiyor. Demek ki kendine güveniyor.

Gzip aktif edin diyor.
Ardından resimlerin optimize edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Tarayıcı cache açık olmalıdır diyor.

https://forum.tagdiv.com/how-to-make-the-site-faster/

Ayrıca Contact Form eklentisinin optimize edilmesi için detaylı bir kaynak eklemişler mesela. Contact Form eklentisinin yüklenmede ne kadar meşgul ettiğini bilmeyenler webpagetest üzerinde sitelerini analiz etsinler derim.

https://code.tutsplus.com/articles/optimizing-contact-form-7-for-better-performance--wp-31255

Newspaper Default Demo için https://prnt.sc/12or9x5 daha önce de paylaşmıştım bir konuda ama tekrar belirtmekte fayda var;

Font: 145 KB
Script: 119 KB
Html: 37 KB
Css: 26 KB

ardından; 950 KB resim ağırlığı var.

Tema ve font dosya ağırlıkları son derece hafif.
Yani bu tema ağır, kullanılamaz diyemeyiz maalesef.

Mobil versiyonda Pagespeed konusu ise hemen hemen tüm temaların esas sorunudur aslında.

Misal kullanılan logo ebatları son derece minimal olmalıdır; 500 gibi bir genişlik kullanılmamalıdır. Aynı şekilde slide ve banner resimleri de en fazla 500 - 600 gibi bir genişlikte ebatlandırılmalıdır. Ama nedense bunlara pek dikkat edilmez; 1200 hatta 1900 gibi geniş ebatlandırmalar yapılır ve mobilde çok yavaş açılıyor denilir.

Görselleri mümkün mertebe küçük ebatlandırmalı ve optimize ederek siteye yüklemelisiniz şeklinde öneride bulunduğumuzda ise '' resim optimizasyon eklentisi var zaten'' gibi cevaplar alırız. Resim optimizasyon eklentileri yüzeysel optimize ederler ve resim KB olarak ne kadar hafif olursa olsun geniş ebatlar kullanılıyor ise site açılışı yine yavaş olmaktadır. Ama bunu izah edemiyoruz maalesef.

Kısacası bir site ne kadar hafif olursa o kadar hızlı açılır.

Bu arada, ''her tema için geçerlidir'' tema demosu dışına çıkıldığında, sayfa yapıcılar ile özel tasarımlar yapıldığında otomatik olarak tema dosyaları ve fontlarda ciddi bir ağırlık meydana gelir. Bu hususta temaya suç bulamayız.

Misal meşhur Elementor eklentisi siteye ekstra olarak en az 500 KB ağırlık eklemektedir. Ama en çok kullanılan eklentidir.

Bir not eklemek isterim bu arada;

Masaüstü için hız analizlerini webpagetest ile mobil için ise https://www.thinkwithgoogle.com/intl/tr-tr/feature/testmysite/ ile yaparsanız daha sağlıklı olur.

Zaten masaüstü optimizasyonu yaparken buna oranla mobil hızı da iyileşecektir.

Kolay gelsin herkese.


Çok teşekkürler. Ben sadece görüşlerimi ve tecrübelerimi belirtiyorum.
Diğer yandan bir temanın çok satmış olması mükemmel olduğu anlamına gelmez.
Ben verilere göre konuşuyorum.
Biraz sert bir giriş yapmışsınız

Themeforest satış sayfasında 109,697 sales yani 100 binden fazla satılmış bir temadan bahsediyorsunuz ve kullanmayın diyorsunuz.

Şimdi ben tema aktif iken bir sayfada page speed yaparken 23 puan alıyorsam temayı değiştirip astra geçince hız 60 puna açıkıyorsa burda temada sorun ararım.

Dediğim gibi ben veriler ışığında konuşuyorum. Dünkü çocuk değilim. Herkesin bir tecrübesi vardır biraz saygı duymanızı isterim. Benim asıl işim optimizasondur ama bu hız konuları gerçekten önemli. Ben burda en iyi temayı eklentiyi çeker sorunu çözerim. Burda konu açıyorum ki insanlar faydalansın hocam.

Temanın 100.000 satması demek 100.000 kişinin site hızını ölçtüğü anlamına gelmiyor.

Ben verilere göre konuşurum 1 aydır search console uyarılar var.
Tema aktif ettiğimden beri.
Bu arada tema çok hızlı açılıyor bende 1sn tabi iç konular dediğinize göre kullanılan resme göre içeriğe göre değişiyor. Bende yine tema çok hızlı açılıyor ama nedense az önce bir alt kom 3. sn açıktı
https://www.thinkwithgoogle.com/intl/tr-tr/feature/testmysite/
ortalama yazdı.

Şimdi size ben katılmıyor değilim resimler önemli ama astra helo gibi temaları koydunmu puan 3 kat fazla çıkıyor aynı sayfa aynı ölçüm

cloudflare de brotli aktif gzip açınca siteden eklentiden çakışma olmasın diye açmıyorum Açıncada bişey farketmiyor test ettim.
Contact 7 form olayını biliyorum ben 3.0 doğrulama değil 2.0 google doğrulama kullanıyorum her sayfada o sağ altta çıkan mavi ablem çıkmıyor ayrıca newspaper için gerekli contack7 formun her sayfada kodlamada gözükmesini engelleyen kod vardı onu kullanıyorum.
https://www.xtechkr.com/optimize-newspaper-theme/ burda var coğu

Wp cache kullanmıyorum. Nginx cachhe kullanıyorum cacheden yana sorun yok.


Ben sadece bilgi paylaşıyorum :P
Biraz başlık iddalı oldu ama benim görüşümdür
Bu arada newspaper 8 varken kullanıyordum cok hızlıydı sonradan birçok kişi güncellemelerle *** dahil şikayet konuları vardır.

Bu güzel bilgi:
aynı site astra geçince alt bir konuda hız 23 lerden 60 65e cıkıyor.


Cevabınız için teşekkür ederim. Burada biz bizeyiz. :)
100bine takmayın yurtdısında newspaper dısında milyonlarca satan temalarda var.
Burda newspaper ucuz tema 60 dolar veriyon snırsız birçok tema seneliktir 60 dolar vs. O yüzden çok satmasınıns ebeplerinden biri budur cok özellk ucuz fiyat. Bi astra sınırsız tek omain lisans $249 üstelik hiç page builderi bile yok


gelişmeleri aktaracağım.
Amacım bilgi vermek yanlış yönlendirmek istemem insanları.
Nespaper mabile plugin kullanılabilir zaten o aktif olunca sorun kalmıyor olmazsa onada yöneleceğim.


Teşekkürler teşekkürler