zfczfc adlı üyeden alıntı

Hocam bir sayfaya giriş yaptığınızda sayfanın bütün kaynak kodunu indirmiş oluyorsunuz. Dolayısıyla kaynak koduna html i yükledikten sonra gizleyemezsiniz. Python selenium ile tarayıcı açtırılıp istenilen yere tıklattırılabiliyor. İstenilen url adresine de gidilip bu işlemler yapılabiliyor. Dolayısıyla python normal bir kullanıcı gibi girip tüm html i alabilir. İnstagram gibi sitelerde de bu botlar gayet sağlam çalışıyor. Sayfaya giriş yapıldıktan sonra class a ya da taga göre eleman seçilip istenilen tuşa basılıyor. Normal bir kullanıcı gibi davranıldığından engellemek neredeyse imkansız. js event ile fare konumu takip edilebilir fare hiç kıpırdamadıysa engellenebilir ancak bu da bir çözüm değil ve normel kullanıcıları da etkileyecektir.
Kaynağı görüntülenemeyen siteler ise javascript ajax post ile sayfa kaynağını javascript ile yüklüyor olabilir. Sınav esnasında yapılan bir ctrl + s kaynak ajax ile geldiğinden görüntü gelmeyebilir ama ajax ile gelmeyen her html kaydedilebilir. javascript ile ctrl + s i engelleyebilirsiniz ancak pek çözüm olmayacaktır.
Tarayıcı kullanıcıya dosyaları yüklediği anda istenildiği gibi dosyalar alınabilir. Çözüm olarak css ve js dosyalarının linklerine girilmeye çalıştığında url adresini kontrol edebilirsiniz. Dosyanın url adresinden direk girilmeye çalışılıyorsa bloklayabilirsiniz. Ancak kesin bir çözüm maalesef yok. html kullanıcının bilgisayarına zaten iniyor.
En kesin çözüm sayfa kaynağını kullanıcıya sunmadan kullanıcı bot mu anlamaktır. Bu da çok zor.
https://stackoverflow.com/questions/56109556/how-to-block-anyone-downloading-web-page-from-browser-using-ctrls-or-through-br


Her hangi bir sitenin butun kaynak kodlarıni indirebilir miyiz?